Χουάντσο στο Gazzetta: «Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα»

Χουάντσο στο Gazzetta: «Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα»

Γιώργος Κούβαρης
Χουάντσο
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ απόλαυσε και με το παραπάνω τις back to back νίκες σε Μονακό και Μιλάνο ενώ όπως είπε στο Gazzetta για τη δική του επιστροφή στην αγωνιστική δράση νιώθει ήδη πάρα πολύ καλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ: Γιώργος Κούβαρης

Ο τραυματισμός τον είχε κρατήσει αρκετά πίσω. Έψαχνε που έψαχνε ρυθμό προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που του είχαν παρουσιαστεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, ήρθε και και το συντριπτικό κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού του χεριού προκειμένου να τον αναγκάσει να χάσει πολύτιμο έδαφος.

Ο Χούαντσο Ερνανγκόμεθ, ύστερα από 40 ημέρες μακριά από τα παρκέ, επέστρεψε στην ενεργό δράση την περασμένη εβδομάδα και έκτοτε σιγά-σιγά και με δειλά βήματα προσπαθεί να ανεβάσει στροφές προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στο βασικό rotation της ομάδας.

Στη Λυών είχε την πρώτη του επαφή με αγώνα υψηλού επιπέδου μετά τον τραυματισμό του, στο Μονακό άρχισε να παίρνει τα πάνω του βοηθώντας με τις άμυνές του, ενώ στο Μιλάνο έδειξε ακόμα πιο έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα του. Κάλυψε με επιτυχία το διάστημα που δεν λειτουργούσε τίποτα στον Μήτογλου, ανέβηκε στο «τρία» δίνοντας μέγεθος στην ομάδα του, ενώ έπαιξε και μαζί με τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ στις δύο θέσεις της front line.

Αποτέλεσμα; Πέτυχε 7 πόντους με 0/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 7 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 16:42 λεπτά συμμετοχής. Αν και η παρουσία του στο ματς δεν αποτυπώθηκε στο 100% στην στατιστική, ο Χουάντσο ήταν από τους παίκτες κλειδιά προκειμένου να δέσει η άμυνα και να είναι τόσο συμπαγής στο δεύτερο ημίχρονο. Και φυσικά έπαιξε σημαντικό ρόλο για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού με 76-68.

«Είμαι καλά και νιώθω καλά, εάν κερδίζεις όλα είναι καλά»

«Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα για εμάς. Κάναμε δύο μεγάλες νίκες. Βέβαια πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να μάθουμε ο ένας τον άλλον ωστόσο τα πήγαμε αρκετά καλά και στα δύο παιχνίδια. Ειδικά στα τελευταία λεπτά, όταν και κάναμε σωστά τα μικρά πράγματα παίρνοντας ριμπάουντ, κάνοντας κλεψίματα» ανέφερε ο Ισπανός φόργουορντ στο Gazzetta λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο «Mediolanum Forum» και συνέχισε:

«Έτσι φτάσαμε στο σημείο να σημειώσουμε μια πολύ σημαντική νίκη. Όλοι γνωρίζουν ότι τα ματς στην Euroleague είναι πολύ σκληρά και δύσκολα. Βέβαια έχουμε μπροστά μας το ματς πρωταθλήματος και στη συνέχεια θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα».

Μέσα από τα ματς και τις συνεχόμενες νίκες ο Παναθηναϊκός «χτίζει» χαρακτήρα και όπως είπε ο Ερνανγκόμεθ «κάθε ματς είναι ξεχωριστό και σε κάθε ματς θέλουμε να χτίζουμε και να κερδίζουμε κάτι. Ακόμα δεν παίζουμε καλό μπάσκετ. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει και μπορούμε να κάνουμε καλύτερα ως ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στην προπόνηση και να βλέπουμε κάθε ματς ως ένα πολύ δυνατό και δύσκολο παιχνίδι.»

Όσο για τον εαυτό του και το μεγάλο comeback; «Είμαι καλά. Νιώθω καλά. Και αν κερδίζεις όλα είναι καλά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα. Έτσι και αλλιώς έχουμε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα. Στο Μιλάνο ο Ναν ευστοχησε σε μεγάλα σουτ, ενώ πήραμε πολλές βοήθειες από τον Σλούκα στην οργάνωση. Το σημαντικό είναι οι νίκες. Αυτές μετράνε.»

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.