Αταμάν: «Ελπίζω ο καλός μου φίλος Φατίχ Τερίμ να πετύχει στον Παναθηναϊκό»! (vid)

Αταμάν: «Ελπίζω ο καλός μου φίλος Φατίχ Τερίμ να πετύχει στον Παναθηναϊκό»! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Εργκίν Αταμάν.
Ο Εργκίν Αταμάν καλωσόρισε τον νέο προπονητή του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και συμπατριώτη του, Φατίχ Τερίμ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα πετύχει στους «πράσινους».

Ο Φατίχ Τερίμ αφίχθη το πρωί της Τετάρτης 27/12 στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του αντί του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και επιστρέφοντας στους πάγκους μετά τον Ιανουάριο του '22 , εξηγώντας πως θα παλέψει ώστε οι «πράσινοι» να κατακτήσουν τον τίτλο.

Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν τέθηκε στη διάθεση των εκπροσώπων του Τύπου για τον αυριανό (28/12) αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και ρωτήθηκε για τον Φετίχ Τερίμ, καλωσορίζοντάς τον στην Ελλάδα και την οικογένεια του Παναθηναϊκού:

«Καλέ μου φίλε, καλωσήλθες στην Αθήνα, καλωσήλθες στον Παναθηναϊκό! Ελπίζω να έχει επιτυχίες όπως έκανε σε όλη την καριέρα μου. Καλωσήλθες φίλε μου Φατίχ Τερίμ. Ελπίζω να πετύχει εδώ»!

Σε ερώτηση για το πώς προσεγγίζει την αναμέτρηση με τους Σέρβους, είπε: «Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα που διαθέτει καλούς σκόρερ. Την περασμένη εβδομάδα πέτυχαν 98 πόντους κόντρα στη Μακάμπι. Αν ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι σε καλή κατάσταση, είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Το ίδιο με τον Νέντοβιτς. Υπάρχουν επίσης ο Μπολομπόι, ο Μίτροβιτς και ο Άνταμ Χάνγκα που είναι επικίνδυνοι παίκτες. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Την περασμένη εβδομάδα πετύχαμε δυο σπουδαίες νίκες μακριά από την έδρα μας. Για να συνεχίσουμε έτσι, είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε στο γήπεδό μας».

Ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε για την κατάσταση του Παναθηναϊκού, λέγοντας: «Έχουμε τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες. Φυσικά τώρα μπορώ να πω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Αν όμως με ρωτούσες πριν από δυο εβδομάδες, όταν χάσαμε τρεις αγώνες στη σειρά, θα σου έλεγα πως έχουμε πάρει τον λάθος δρόμο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Έχουμε καλό κίνητρο, έχουμε μομέντουμ, κάθε αγώνες στη EuroLeague είναι σημαντικός και οι φίλαθλοί μας αποτελούν μεγάλο "σύμμαχο". Ελπίζω να είναι έτσι και αύριο».

Για την κατάσταση του Ματίας Λεσόρ, είπε: «Στα μέσα της σημερινής προπόνησης, ένιωσε ξανά ενοχλήσεις επομένως το ιατρικό τιμ δουλεύει ασχολείται μαζί του, ελπίζω να παίξει, αυτή τη στιγμή είναι αμφίβολος όμως πιστεύω ότι 80% θα αγωνιστεί».

Όσον αφορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ανέφερε: «Ελπίζω να είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Δουλεύει σκληρά κάθε μέρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.