Ολυμπιακός: Πολυφωνική δημιουργία με 72 πόντους από ασίστ

Ολυμπιακός: Πολυφωνική δημιουργία με 72 πόντους από ασίστ

Δημήτρης Οικονόμου
Τόμας Γουόκαπ
Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τέλειο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat βλέπει τις επιδόσεις του στον τομέα των ασίστ.

Στην EuroLeague καμία νίκη δεν πρέπει να υποτιμάται. Ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο επικρατώντας της Άλμπα, όμως κατάφερε να περάσει από μία έδρα στην οποία με βάση τα δικά του αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, έβαλε ένα μεγάλο «πρέπει» για το «διπλό».

Πράγμα που τελικά έπραξε ακόμα και μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με τον Γουίλιαμς Γκος να παραδέχεται αμέσως μετά πως στα αποδυτήρια έγινε ένας μικρός χαμός. Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε, άλλαξε το πλάνο του στην άμυνα και έκανε ρεκόρ στη δημιουργία.

Κάτι που απέναντι στην άμυνα της Άλμπα δε λέει και πολλά, αποτελεί απλώς τη φωτογραφία της ημέρας. Αλλά ακόμα και έτσι αξίζει να πιστωθεί στους «ερυθρολεύκους» η καλή κίνηση της μπάλας ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Γουόκαπ, Φαλ και... Λαρεντζάκης οι υπεύθυνοι

Εκεί όπου ο Ολυμπιακός πάσαρε με συνήθεις ή και ασυνήθιστους υπόπτους. Ο Γουόκαπ ας πούμε μέτρησε παρά μία 10 ασίστ, κάτι που όταν δε «θολώνει» από κούραση ή από την αντιμετώπιση της αντίπαλης άμυνας, έχει τη δυνατότητα να κάνει. Από τις δικές του πάσες ο Ολυμπιακός δημιούργησε 19 πόντους. Ποιος όμως ήταν ο δεύτερος καλύτερος στον τομέα αυτόν;

Από άποψη αριθμών ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Δεν το συνηθίζει πολύ αλλά στο Βερολίνο έκανε χαρούμενο κάθε συμπαίκτη του, φτιάχνοντας 17 πόντους από τις 7 ασίστ του. Από άποψη αποτελεσματικότητας όμως, ήταν ο Μουστάφα Φαλ, ο οποίος έκανε άλλο ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι σε αμυντική προσφορά που αποτυπώθηκε ξανά στο statline του.

Το βασικό γρανάζι στη δημιουργία καταστάσεων από το ποστ για τον εαυτό του αλλά και τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός με σωστό spacing εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα του Γάλλου να πασάρει την μπάλα και από τις 4 ασίστ του βρήκε ισάριθμα τρίποντα και 12 πόντους!

Κάπως έτσι φτάσαμε τις 30 ασίστ. Εξ ου και οι 17 πόντοι από τα κοψίματα, σε 12 κατοχές. Πράγμα που σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μετά από τελική πάσα 72 από τους συνολικά 94 πόντους τους. Ακόμα και με τον αστερίσκο της αμυντικής λειτουργίας της Άλμπα, αυτό δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο...

Οι πόντοι που δημιούργησε με τις ασίστ ο κάθε παίκτης του Ολυμπιακού

  • Παπανικολάου: 6 ασίστ - 13 πόντοι
  • Κάνααν: 1 ασίστ - 3 πόντοι
  • Γουόκαπ: 9 ασίστ - 19 πόντοι
  • Πίτερς: 1 ασίστ - 2 πόντοι
  • Φαλ: 4* ασίστ - 12 πόντοι
  • Λαρεντζάκης: 7 ασίστ - 17 πόντοι
  • ΜακΚίσικ: 1 ασίστ - 2 πόντοι
  • Γουίλιαμς Γκος: 2 ασίστ - 4 πόντοι

*Το Hudlinstat έχει χρεώσει μία περισσότερη ασίστ στον Φαλ σε ένα hand-off για τρίποντο του Κάνααν

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.