Ολυμπιακός - Αρμάνι 79-74: Νίκησε, αλλά αγχώθηκε χωρίς λόγο (vid)

Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε να προηγείται με 15 πόντους διαφορά, είδε την Αρμάνι να ισοφαρίζει σε 74-74 ωστόσο πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη με 79-74.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του στην Euroleague επικρατώντας της Αρμάνι Μιλάνο με 79-74. Οι «ερυθρόλευκοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιξαν σπουδαία άμυνα η οποία τους βοήθησε και στην επίθεση, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο… έσβησαν και αγχώθηκαν. Τελικά το 74-74 με πρωταγωνιστή τον Μουσταφά Φαλ μετατράπηκε σε 79-74 και πλέον η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβηκε κι άλλο στην κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κάτι το οποίο αποτυπώθηκε από νωρίς και στον πίνακα του σκορ (10-2, 4’). Ο Μεσίνα θέλοντας να εκμεταλλευτεί την άμυνα με αλλαγές των «ερυθρόλευκων» ξεκίνησε με ψηλό σχήμα (Μέλι, Φόιγκτμαν, Καμαγκάτε) προκειμένου να εκμεταλλευτεί το mismatch κοντά στο καλάθι, αλλά μάταια. Το «διάβασμα» του Κάνααν σε συνδυασμό με τους πόντους από Φαλ, Γουόκαπ και Πίτερς διατηρούσαν ένα ικανοποιητικό προβάδισμα (15-7, 7’). Η Αρμάνι πήγε σε πιο ορθολογικό σχήμα και μέχρι το τέλος της περιόδου χάρη σε 2/2 τρίποντα του Τόνουτ προσπέρασε με 18-19.

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή για να ανακτήσει τον ρυθμό της αναμέτρησης, ωστόσο μόνο ο Λαρεντζάκης ανταποκρινόταν όπως έπρεπε στο παρκέ κι έτσι ο Νέιπιερ με τρίποντο έκανε το 24-26 (14’). Ο Έλληνας γκαρντ μαζί με τον Πετρούσεφ και τον Μιλουτίνοφ πρωταγωνίστησαν στο επόμενο δίλεπτο με τρομερές άμυνες και καλάθια έβαλαν τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (31-26, 16’) ζεσταίνοντας τον κόσμο του.

Τα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου έφεραν αφενός μία άκρως πιεστική άμυνα και αφετέρου σκορ με κάθε τρόπο (Πίτερς, Φαλ, Κάνααν) κι έτσι για πρώτη φορά η διαφορά πήγε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (49-37, 24’). Οι Πειραιώτες κάθε φορά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν περισσότερο έβρισκαν αντίσταση από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο με την άμυνα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο νομοτελειακά θα συνέβαινε (61-46, 29’).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά έπρεπε να μείνουν συγκεντρωμένοι και πιστοί στο πλάνο τους για μία περίοδο ακόμη. Δεν το έκαναν και με 3/3 εύστοχα σουτ (Μπορτολάνι, Τόνουτ) η διαφορά έπεσε στους 4 πόντους (74-70, 36’). Ο Ολυμπιακός είχε χάσει την ηρεμία του και ο Νεϊπίερ ισοφάρισε στους 74 πόντους. Ο Γουίλιαμς Γκος με τρίποντο, η τάπα του Φαλ και η ασίστ του Γάλλου στον Πίτερς έδωσαν σημαντική «ανάσα» και τη νίκη (79-74, 39’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αν και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πιέστηκε και βρέθηκε ισόπαλος στους 74 πόντους με την Αρμάνι. Στο δίλεπτο που έμενε ακολούθησαν ασίστ Φαλ για τρίποντο του Γουίλιαμς Γκος, κόψιμο του Φαλ στην άμυνα, νέα ασίστ του Γάλλου για καλάθι του Πίτερς και νέα σπουδαία άμυνα από τον ίδιο.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μουσταφά Φαλ είχε 12 πόντους (5/5διπ., 2/2βολ.), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ένα κόψιμο. Εξαιρετικός για μία ακόμη φορά και ο Άλεκ Πίτερς με 16 πόντους (2/5διπ., 4/4τριπ.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δε βοήθησε καθόλου ο Νικολό Μέλι (4π., 1ρ.) και ο Ντέβιν Χολ (2π.).

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Στη δεύτερη περίοδο Λαρεντζάκης (8π, 2ασ.) και Πετρούσεφ βοήθησαν πάρα πολύ και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Παρά το κακό ξεκίνημα του Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ. Κομβική παρουσία είχε ο Γουίλιαμς Γκος ειδικά στην τελευταία περίοδο (10π., 5ρ.).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Επαιξαν καλά Τόνουτ (13π., 4ασ.), Φλακαντόρι (14π.), Μπορτολάνι (11π.) και Νεϊπίερ (14π., 5ασ.)

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 45% στα τρίποντα και η Αρμάνι με 40%. Πολλά λάθη οι Πειραιώτες (17), αλλά και αρκετές ασίστ (22).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός σε δύο μέρες (04/01) θα υποδεχτεί τη Μονακό ενώ η Αρμάνι θα ολοκληρώσει τη «διαβολοβδομάδα» κόντρα στη Μπάγερν στο Μιλάνο την Παρασκευή (05/01).

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-35, 63-50, 79-74

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Τα στατιστικά της Αρμάνι Μιλάνο

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.