Γουίλιαμς Γκος στο Gazzetta: «Δείγμα καλής ομάδας ότι όλοι έχουμε τις στιγμές μας να ηγηθούμε»

Γουίλιαμς Γκος στο Gazzetta: «Δείγμα καλής ομάδας ότι όλοι έχουμε τις στιγμές μας να ηγηθούμε»

Δημήτρης Οικονόμου
Γουίλιαμς Γκος
Ο Γουίλιαμς Γκος άφησε πίσω του το μεγάλο σουτ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο και στάθηκε στην πολυφωνία του Ολυμπιακού αλλά και τους συμπαίκτες του που βγαίνουν μπροστά στα κρίσιμα, μιλώντας στο Gazzetta μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 15 πόντους της Αρμάνι και όλα έδειχναν πως το βράδυ θα αποδειχθεί εύκολο. Ξαφνικά όμως οι Ιταλοί επέστρεψαν, ισοφάρισαν σε 74-74 με 2'30'' για το φινάλε και η πίεση ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα όλων.

Για να έρθει ένα σουτ που ανάγκασε άπαντες στις κερκίδες να αναφωνήσουν το «ουφ». Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος πήρε την πάσα του Φαλ και τη μετέτρεψε σε ασίστ, με ένα τρίποντο που αποτίναξε την πίεση και έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό στον ίσιο δρόμο.

Το 77-74 που διαμόρφωσε μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο, επέτρεψε στους «ερυθρολεύκους» να μην κοιτάξουν ποτέ πίσω.

«Για αυτές τις στιγμές δουλεύεις, έχεις πίστη στον Θεό ότι θα κάνεις αυτό που πρέπει και εκείνος θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Το σουτ μπήκε αλλά πρόκειται για μία νίκη της ομάδας, πολλοί έπαιξαν πραγματικά καλά απόψε» αναφέρει ο Γουίλιαμς Γκος στο Gazzetta, λίγες στιγμές μετά τη νίκη των «ερυθρολεύκων».

Γνωρίζοντας άλλωστε πως δεν υπάρχει χρόνος για τρελούς πανηγυρισμούς, μιας και όσο σημαντική αν χαρακτηρίζεται η νίκη επί της Αρμάνι, η Μονακό καραδοκεί το βράδυ της Πέμπτης.

«Σίγουρα αυτό που μετράει είναι η νίκη. Είμαστε στη EuroLeague, πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση, όλοι παλεύουν για κάθε νίκη. Μπράβο στην Αρμάνι που πάλεψε και έβγαλε μεγάλα plays στο τέλος αλλά ήμασταν έτοιμοι να βρούμε τον τρόπο. Μεγάλη νίκη για εμάς».

Η ομαδική δουλειά του Ολυμπιακού

Ο Γουίλιαμς Γκος έχει υπάρξει καθοριστικός σε μερικές από τις νίκες του Ολυμπιακού, όπως αυτήν στο ΟΑΚΑ ή απέναντι στην Παρτίζαν. Έχοντας όπως τονίζει ο ίδιος τις... στιγμές του, σαν κάθε άλλον παίκτη της ομάδας, μετά το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στο μπάσκετ του Γιώργου Μπαρτζώκα άλλωστε, όπως ανέφερε και ο Αϊζάια Κάνααν λίγες μέρες νωρίτερα, όλοι έχουν τις ευκαιρίες τους. Άποψη που δείχνει να αποδέχεται και ο Γουίλιαμς Γκος, αναφέροντας τα όσα έκαναν οι συμπαίκτες του πριν φτάσει η δική του ώρα για το κρίσιμο σουτ.

«Έχουμε τόσο πολλούς παίκτες υψηλού επιπέδου. Όλοι έχουμε τις στιγμές μας όταν βγαίνουμε μπροστά για να ηγηθούμε της ομάδας. Ο Μους το κάνει, ο Πίτερς, ο Τόμας, ο Αϊζάια, εγώ. Αυτό είναι το δείγμα μιας καλής ομάδας, όλοι να κάνουν το βήμα μπροστά σε διαφορετικές στιγμές».

Ο στόχος του Γκος και του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο

Το πρώτο από τα 11 παιχνίδια που θα δώσει ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο ήταν νικηφόρο. Τα δύο εξ αυτών μάλιστα θα παιχτούν σε διάστημα 48 ωρών, με τη Μονακό του Μάικ Τζέιμς να αριβάρει στο ΣΕΦ.

Τα παιχνίδια στο Φάληρο άλλωστε παραμένουν κομβικά και αυτό το αναγνωρίζει φυσικά ο ίδιος ο Αμερικανός αλλά και η ομάδα.

«Εμείς βλέπουμε ένα ένα τα παιχνίδια. Πρόκειται για έναν μήνα πολύ γεμάτο και ανταγωνιστικό μήνα για εμάς και ελπίζουμε απλώς να μείνουμε υγιείς, ώστε να βασιστούμε στο βάθος αυτής της ομάδας.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο μέρος της χρονιάς πλέον στην EuroLeague οπότε κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο. Θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας και κοιτάμε πλέον το παιχνίδι απέναντι στη Μονακό».

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.