Ολυμπιακός, Κάνααν: Χάλασε το σερί του με την Αρμάνι και θέλει να κάνει... restart με τη Μονακό

Ολυμπιακός, Κάνααν: Χάλασε το σερί του με την Αρμάνι και θέλει να κάνει... restart με τη Μονακό

Δημήτρης Οικονόμου
Αιζάια Κάνααν
Ο ασταμάτητος τη φετινή σεζόν Αϊζάια Κάνααν θέλει να αφήσει πίσω του την αφλογιστία απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, ξεκινώντας απέναντι στη Μονακό ένα νέο σερί για τη EuroLeague.

Αυτό που μετράει για τον Ολυμπιακό τη δεδομένη χρονική είναι οι νίκες. Κάτι τέτοιο άλλωστε παραδέχτηκε και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος μιλώντας στο Gazzetta, αμέσως μετά την επικράτηση επί της Αρμάνι στο ΣΕΦ για τη 18η αγωνιστική της Euroleague.

Ωστόσο αυτό το παιχνίδι με τους Ιταλούς έβαλε ένα στοπ στον Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει κάνει στεπ απ τη φετινή σεζόν και αποτελεί έναν από τους καλύτερους σκόρερ στην θέση του.

Με την Αρμάνι έμεινε για πρώτη φορά στο μηδέν όσον αφορά το τρίποντο. Ο Κάνααν έκλεισε την αναμέτρηση με 6 πόντους (3/3 δίποντα), αλλά δεν ευστόχησε σε καμία από τις 4 προσπάθειες που πήρε έξω από την περίμετρο.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Κάνααν δε σκοράρει τουλάχιστον ένα τρίποντο στη φετινή σεζόν. Έχοντας παίξει και στα 18 παιχνίδια της διοργάνωσης, σε κάθε φορά που πάτησε παρκέ σκόραρε έστω μία φορά.

Ο Κάνααν υπήρξε... καυτός κόντρα στη Μονακό

Μάλιστα απέναντι στην αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, τη Μονακό (21:15 - live στο Gazzetta) o 32χρονος έχει την καλύτερή του επίδοση για τη σεζόν, με 5/8 τρίποντα, όσα και με την Μπασκόνια, με τους «ερυθρολεύκους» να φεύγουν και τις δύο φορές ηττημένοι.

Ο Κάνααν μάλιστα ξεκίνησε να χτίζει αυτό το σερί του από το περσινό Final Four, όπου σκόραρε τουλάχιστον μια φορά από απόσταση. Έτσι μετρούσε 19 συνεχόμενα παιχνίδια στη Euroleague όπου σκόραρε τουλάχιστον μία φορά από την περίμετρο. Πριν από το παιχνίδι απέναντι στην Αρμάνι, είχε σιγήσει για τελευταία φορά απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, όταν και μέτρησε 0/2 τρίποντα για το Game 5 της περσινής σειράς των play-offs.

Άλλωστε φέτος κάνει μία εκπληκτική σεζόν στο σουτ, σκοράροντας μέσο όρο 11.9 πόντους με το εκπληκτικό 48% από το τρίποντο, έχοντας συνολικά 47/98.

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.