Λεσόρ στο Gazzetta: «Δεν παίζω καλά τώρα αλλά δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα ξεκρέμαστη σε τρία ματς»

Λεσόρ στο Gazzetta: «Δεν παίζω καλά τώρα αλλά δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα ξεκρέμαστη σε τρία ματς»

Γιώργος Κούβαρης
Λεσόρ
Κατάθεση ψυχής έκανε ο Ματίας Λεσόρ μιλώντας στο Gazzetta αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια. Η σκέψη του όταν πήγε στη γραμμή για τη «χρυσή» βολή της νίκης, ο τραυματισμός του στη μέση και η πίστη του για το μεγάλο come back στις καλές του εμφανίσεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γιώργος Κούβαρης

Το σκορ 81-81 στο «Pabellon Fuente de San Luis» της Βαλένθια. Οι Ισπανοί έχουν την μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη. Ο Χάρπερ επιχειρεί τρίποντο στα 4'' πριν από το τέλος. Αστοχεί. Ο Λεσόρ διεκδικεί το ριμπάουντ και ο Ντέιβις του κάνει φάουλ. Στα 1.9'' ο Γάλλος σέντερ είχε την μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει στον Παναθηναϊκό ένα τεράστιο «διπλό» με το οποίο θα έσπαγε «κατάρα» πέντε (περίπου) χρόνων στην Ισπανία.

Το προπονητικό τιμ δεν είπε τίποτα στον Λεσόρ για να μην τον αγχώσουν. Ήταν δεδομένο ότι ήθελαν να μπει η πρώτη και να χάσει επίτηδες την δεύτερη ώστε να μην υπάρχει ούτε τάιμ άουτ αλλά ούτε και χρόνος για επίθεση της Βαλένθια. Τελικά συμβαίνει το αντίθετο. Αστοχεί στην πρώτη. Ευστοχεί στη δεύτερη. Ο Μουμπρού καλεί τάιμ άουτ, αλλά η τελευταία προσπάθεια του Οτζελέγιε βρίσκει σίδερο και ο Παναθηναϊκός «σπάει» την ισπανική «κατάρα» με μια σπουδαία νίκη.

Αυτή η βολή του Ματίας Λεσόρ ίσως στο τέλος να αποδειχθεί και «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό. Μετά το τέλος του αγώνα, το Gazzetta συνάντησε τον Γάλλο σέντερ στα αποδυτήρια του «Pabellon Fuente de San Luis» και εκείνος άνοιξε την ψυχή του μιλώντας μεταξύ άλλων και για τον τραυματισμό του.

«Έχουμε ξαναβρεθρεί σε ανάλογες καταστάσεις»

«Πολύ δύσκολη και πολυ σημαντική νίκη για εμάς. Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι είναι πολυ σημαντικό και είναι χαρούμενος που κάναμε τη δουλειά» ήταν τα πρώτα λόγια του Ματίας Λεσόρ ο οποίος αναφορικά με το γεγονός ότι η ομάδα του παρουσίασε κενά διαστήματα με αποτέλεσμα να επιστρέψει η Βαλένθια και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ανέφερε: «Έχουμε βρεθεί ξανά σε ανάλογες καταστάσεις αλλά δυστυχώς δεν είχαμε ακολουθήσει τον δικό μας τρόπο. Τώρα παραμείναμε ήρεμοι, σταθεροί στην άμυνα μας και παρά το γεγονός ότι η Βαλένθια έδειχνε να παίρνει το momentum, μείναμε στιβαροί και συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος που κρίθηκε το ματς στο τελευταίο σουτ»

Κάνοντας τη συγκριση με την αναμέτρηση στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκονια, ο Γάλλος σέντερ είπε: «Απέναντι στην Μπασκόνια είχαμε το προβάδισμα για 39 λεπτά . Απέναντι στη Βαλένθια ήμασταν εμείς πίσω στο σκορ για 39 λεπτά. Όπως είπα βρεθήκαμε ξανά σε ανάλογες καταστάσεις, δηλαδή να κρίνεται το ματς στην τελευταία κατοχή. Όμως αυτή τη φορά εμείς ήμασταν εκείνοι που τα κατάφεραν...»

«Το πίσω μέρος του μυαλού μου, μου έλεγε ότι δεν έπρεπε να αστοχήσω»

"

Γίνεται το φάουλ. Ο Λεσόρ πηγαίνει στη γραμμή των ελευθέρων βολών: «Είχα αυτοπεποίθηση. Σαν να πήγαινα να σουτάρω ένα απλό ζευγάρι βολών μέσα στο ματς. Έκανα τη ρουτίνα μου όπως πάντα και πήγα να εκτελέσω τις βολές. Και αυτό έκανα. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν παίζω καλό μπάσκετ. Δηλαδή από τον τραυματισμό μου και μετά. Είναι εκνευριστικο να μην μπορείς να παίξεις σύμφωνα με το επίπεδο σου και τις δυνατότητες σου. Όμως όταν πήγα στις βολές ένιωθα σαν να είχα κάνει το καλύτερο παιχνίδι μου. Οι συμπαίκτες μου πάλευαν στο ματς σαν τρελοί και έπρεπε να ευστοχήσω» και συνέχισε:

«Όταν πήγα στη γραμμή δεν ήθελα να σκεφτω πολλά. Αν και στο πίσω μέρος του κ μυαλού μου , έλεγα ότι δεν έπρεπε να αστοχησω. Τελικά ευστοχησα στη μια. Είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα όπως ανέφερα δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμένα που δεν μπορώ να αποδώσω σύμφωνα με τον πραγματικό μου εαυτό. Είμαι χαρούμενος ωστόσο που πήραμε τη νίκη...»

«Δεν μπορώ να ελέγξω τον τραυματισμό μου, την μέση τη χρησιμοποιείς στα πάντα»

Ο τραυματισμός του Λεσόρ τον έχει κρατήσει πολύ πίσω. Και φαίνεται από τις κινήσεις του και το πώς αγωνίζεται μετά την ατσαλη, όσο και επικίνδυνη, πτώση του στο παρκέ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Ποτέ θεωρεί οτι θα είναι και πάλι ο παλιός, καλός Ματίας Λεσορ; «Ειλικρινα; Όταν χτύπησα θεωρούσα ότι μπορούσα να επιστρέψω στο ματς. Νόμιζα από εκεί και πέρα ότι θα ήμουν έτοιμος για το παιχνίδι με την Μπασκόνια. Όμως δεν ήμουν. Μετά ένιωθα ότι είμαι 100% έτοιμος για την αναμέτρηση με την Βαλένθια. Δεν είναι κάτι που μπορώ να κοντρολάρω όμως κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμος.

Κάνω την θεραπεία μου, τρώω καλά, κοιμάμαι καλά, προσέχω το σώμα μου ώστε να επιστρέψω όπως πρέπει. Είναι τραυματισμός στη μέση. Και την μέση την χρησιμοποιείς για να σουτάρεις, να τρέξεις, να πάρεις ριμπάουντ. Όπως είπα κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμος . Δεν ήθελα να απουσιάσω για τρία ματς και να άφηνα να την ομάδα μου ξεκρέμαστη. Έκανα τα πάντα για να παίζω, ακόμα και αν είμαι από τραυματισμό. Πραγματικά είναι εκνευριστικό αυτό. Ελπίζω το σώμα μου να επανέλθει πιο γρήγορα»

Τελικά τι ήταν; Βαθμολογική ή πνευματική η αξία της νίκης στην Βαλένθια; «Είναι καλό που κάναμε κάποιες νίκες αλλά δεν νιώθουμε άνετα. Πρέπει να μπαίνουμε πολύ πιο δυνατά στα ματς. Είμαστε πεινασμένοι για νίκες γιατί στην Euroleague αλλάζουν τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν βλέπουμε ακόμα τον βαθμολογικό πίνακα γιατι μπορεί να αλλάξουν όλα τα δεδομένα με δύο νίκες ή στο ήττες. Είναι νωρίς για αυτά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μαζεύουμε νίκες και στο τέλος θα δούμε που βρισκόμαστε στην κατάταξη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.