Παναθηναϊκός: Τα pick n' roll και το catch n' shoot του... άχαστου Βιλντόζα

Παναθηναϊκός: Τα pick n' roll και το catch n' shoot του... άχαστου Βιλντόζα

Ο Βιλντόζα
O Παναθηναϊκός έσπασε την κατάρα των εκτός έδρας ματς στην Ισπανία και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στον κομβικό Βιλντόζα.

Ακόμα ένα ματς επί ισπανικού εδάφους έγινε θρίλερ για τον Παναθηναϊκό μέσα σε λίγες μέρες, ωστόσο αυτή τη φορά το τριφύλλι κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στην Βαλένθια. Με τον Ματίας Λεσόρ να έχει 1/2 βολές στα 1.9'' πριν από το τέλος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη από τη Βαλένθια με 82-81 και να «σπάσει» την κατάρα επί ισπανικού εδάφους καθώς μετρούσε 18 σερί ήττες.

Εξαιρετικός ήταν ο Λούκα Βιλντόζα που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στη φετινή Euroleague με τον Παναθηναϊκό «γεμίζοντας» τα παπούτσια του Σλούκα. Μάλιστα ήταν εκείνος που ισοφάρισε για τους πράσινους πριν ο Λεσόρ βάλει τη βολή και χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στην επίδραση του Αργεντινού γκαρντ.

To pick n' roll και το catch n' shoot

τυτυ

Ο Βιλντόζα πήρε τους περισσότερους πόντους του κόντρα στην Βαλένθια από pick n' roll καταστάσεις. Συγκεκριμένα πέτυχε 7 πόντους μετά από τον συγκεκριμένο τρόπο επίθεσης όπως βλέπετε και στο παραπάνω γράφημα. Ευστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή, ενώ πέτυχε 4 πόντους πλησιάζοντας στο καλάθι. Σημαντικό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι του Λούκα έπαιξε και οι catch n' shoot καταστάσεις. Ο Βιλντόζα στην καριέρα του έχει δείξει πως είναι καλός σουτέρ, κάτι που φάνηκε και κόντρα στη Βαλένθια.

Ο Αργεντινός γκαρντ πέτυχε 2 τρίποντα με catch n' shoot και πλήγωσε τη Βαλένθια. Άλλωστε του αρέσει πολύ αυτός ο τρόπος. Σκόραρε τόσο από τις 45 μοίρες της αριστερής πλευράς όσο και της δεξιάς. Είχε 2/3 catch n' shoot τρίποντα στο ματς.

Δεν έχασε σουτ στην 2η και 3η περίοδο

Τα σουτ του στη 2η και 3η περίοδο

fg

Ο Βιλντόζα από τη στιγμή που μπήκε στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο , έδειξε πως θα είναι ένα πολύ καλό βράδυ για εκείνον. Έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, αφού δεν έχασε σουτ, τόσο στη δεύτερη όσο και στην τρίτη περίοδο. Ήταν αψεγάδιαστος στις εκτελέσεις του. Στη δεύτερη περίοδο πήρε δύο τρίποντα και ευστόχησε και στα δύο. Μια φορά από την κορυφή και άλλη μια από τις 45 μοίρες.

Ακομα καλύτερα τα πήγε στην τρίτη περίοδο, δείχνοντας τι θα ακολουθήσει και στην καθοριστική 4η, εκεί όπου πέτυχε το κρίσιμο δίποντο της ισοφάρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στη τρίτη περίοδο βρήκε τρίποντο από την κορυφή, αλλά και από αριστερά στις 45 μοίρες. Τέλος με μια όμορφη προσωπική ενέργεια νίκησε τον αντίπαλο του και τελείωσε τη φάση με δεξί lay up.

Πρώτη φορά 5 τρίποντα με Παναθηναϊκό στην Euroleague

Ο Αργεντινός είναι καλός σουτέρ όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά υπήρχαν αρκετά ματς φέτος στη Euroleague που δεν το έδειξε. Φέτος σουτάρει με 35.7% στη διοργανωση, όμως απέναντι στη Βαλένθια έκανε το καλύτερο του ματς και στον συγκεκριμένο τομέα.

Απέναντι στους Ισπανούς είχε 5/7 τρίποντα, κάνοντας ρεκόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στη Euroleague. Ποτέ δεν είχε φτάσει φέτος στα 5 τρίποντα. Είχε πετύχει 4 κόντρα στη Μακάμπι, ενώ τελείωσε με το εντυπωσιακό 4/4 κόντρα στην Άλμπα. Και σε καμία άλλη περίπτωση δεν πέτυχε 4+ τρίποντα. Όμως κόντρα στη Βαλένθια είχε την ψυχολογία, βρήκε τα σουτ του και αποτέλεσε μια μόνιμη απειλή για την άμυνα των αντιπάλων. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο Παναθηναϊκός έφυγε με ένα μεγάλο διπλό από τη Βαλένθια, σπάζοντας την κατάρα των ματς επί ισπανικού εδάφους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.