Πέσιτς: «Αφού οι Ισραηλινοί παίζουν στην Ευρώπη, γιατί να μην μπουν ομάδες από την Ασία»;

Πέσιτς
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σχολίασε το ενδεχόμενο συμμετοχής ομάδας από το Ντουμπάι στη EuroLeague, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Μακάμπι και τα κλαμπ από το Ισραήλ που παίζουν στην Ευρώπη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, o Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLeague Basketball, Παούλιους Μοτιεγιούνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Ντουμπάι που συνεχίζει να ψάχνει τρόπους για να εμπλακεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, την ίδια στιγμή που οι μέτοχοι έχουν δείξει εδώ και μήνες ότι είναι ανοιχτοί σε αυτή την προοπτική.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας, Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε στη Mozzartsport και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής ομάδας από το Ντουμπάι στη EuroLeague, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Μακάμπι και τα υπόλοιπα κλαμπ από το Ισραήλ που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Από τη στιγμή που ομάδες από το Ισραήλ μπορούν να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί να μην το κάνουν κάποιες ομάδες από την Ασία; Το Ντουμπάι θέλει να μπει στο project, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να βρεθεί στη EuroLeague. Βέβαια, το πιο σημαντικό σε αυτή την περίπτωη είναι να ανοίξει τη δυνατότητα για τον σχηματισμό μιας επαγγελματικής Λίγκας της Ασίας μέσω του Ντουμπάι, όπου οι σύλλογοι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Υπάρχουν μπασκετικές παραδόσεις σε πολλές χώρες, αλλά δεν υπάρχει η ποιότητα που υπάρχει στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος κόουτς.

@Photo credits: FIBA Basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.