Μακάμπι - Βίρτους 95-78: Επιβλητική Bald-win!

Γιώργος Κούβαρης
Μπόλντγουιν
Με εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, η Μακάμπι κατάφερε να νικήσει την Βίρτους Μπολόνια με 95-78 και να κάνει το δικό της βήμα προς την τετράδα της κατάταξης.

«Φρένο» στον ρυθμό της Βίρτους Μπολόνια έσπευσε να βάλει η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας σταμάτησε το σερί των τεσσάρων νικών της Βίρτους και αντίθετα ήταν εκείνη που επέστρεψε στις νίκες ύστερα από τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε.

Τα πάντα κρίθηκαν στην αντεπίθεση της Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο. Χάρη στην εξαιρετική της άμυνα περιορίζοντας την Βίρτους σε 15 πόντους στην 3η περίοδο και συνολικά σε 33 στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν πραγματοποίησε «γεμάτο» ματς καθώς στα 32 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 22 πόντους με 6/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/4 βολές, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Το ματς: Μακάμπι – Βίρτους Μπολόνια

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου. Ουσιαστικά ήταν αναγνωριστικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με το σκορ να εναλλάσσεται συνέχεια. Η Βίρτους προηγήθηκε με 10-11 στο 5' ενώ στη συνέχεια και με ένα 6-0 από Γουέμπ και Κλίβελαντ, η Μακάμπι βρέθηκε στο +5 (16-11 στο 8') αλλά στο τελευταίο δίλεπτο η ιταλική ομάδα «απάντησε» με ένα 8-0 και πήρε προβάδισμα με 16-19 το οποίο και διατήρησε έως και το τέλος της 1ης περιόδου (18-21).

Μάλιστα η αντεπίθεση της Βίρτους συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο καθώς ξεκίνησε με νέο 7-2 για το +8 (20-28) στο 12'. Η Μακάμπι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση δια χειρός Μπόλντγουιν και Κόλσον και όχι μόνο το κατάφερε αλλά πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 21-11 και πήρε προβάδισμα με 41-39 στο 18'. Το ημίχρονο έκλεισε με τους (τυπικά λόγω της γνωστής κατάστασης) γηπεδούχους να έχουν βραχέα κεφαλή στο σκορ (46-45). Μπόλντγουιν (12π.) και Κόλσον (9π.) ήταν εκείνοι που είχαν ξεχωρίσει, ενώ από τη Βίρτους ο Μπελινέλι είχε πετύχει 13 πόντους με 4/7 τρίποντα!

Ακόμα καλύτερα κύλησαν τα πράγματα για την «ομάδα του λαού» στο δεύτερο ημίχρονο. Κυρίως αμυντικά. Περιόρισε την Βίρτους σε μόλις 15 πόντους με αποτέλεσμα να στείλει την διαφορά στο +10 (70-60) με την λήξη της 3ης περιόδου. Ο ΝτιΜπαρτολομέο ήταν ο πρωταγωνιστής σ' εκείνη την περίοδο και ο «κρυφός άσος» στο μανίκι του Όντεντ Κάτας προκειμένου να γυρίσει η πλάστιγγα ολοκληρωτικά στη μεριά των γηπεδούχων.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν και το σημείο-κλειδί του αγώνα. Έκτοτε η Μακάμπι έγινε το απόλυτο αφεντικό βάζοντας πίεση στην Βίρτους που «κυνηγούσε» το σκορ. Μάλιστα η Μακάμπι προηγήθηκε και με +15 πόντους (79-64 στο 36') ρίχνοντας οριστικά και αμετάκλητα τους τίτλους τέλους του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τρίτο δεκάλεπτο και στο γεγονός ότι η Μακάμπι στηρίχθηκε στην καλή της άμυνα με αποτέλεσμα να περιορίσει την Βίρτους και να πάρει διψήφια διαφορά στο σκορ η οποία έμελλε να βάλει τις βάσεις για την 12η νίκη της τη φετινή σεζόν.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Πληθωρική εμφάνιση από τον Γουέιντ Μπόλντγουιν ο οποίος σε 32 λεπτά συμμετοχής είχε 22 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τόκο Σενγκέλια έπαιξε πολύ πιο χαμηλά από τα δικά του στάνταρ με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει τόσο όσο θα ήθελε την ομάδα του.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Οι ΝτιΜπαρτολομέο (16π.) και Σόρκιν (13π.) έβαλαν το δικό τους «λιθαράκι» για το μομέντουμ της Μακάμπι.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Μάρκο Μπελινέλι ήταν εξαιρετικός έχοντας 21 πόντους με 1/3 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 1/1 βολή, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 52% στα τρίποντα της Μακάμπι (13/25), τα 14 λάθη της Βίρτους και οι 8 χαμένες βολές της.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Βίρτους Μπολόνια είχε νικήσει στην Ιταλία την Μακάμπι με 100-90.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι θα έχει δύσκολη αποστολή στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτίζαν (12/1, 21:30) για την 21η αγωνιστική της Euroleague, ενώ η Βίρτους θα ταξιδέψει στην Τουρκία και δη στην Κωνσταντινούπολη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές (12/1, 19:30).

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 46-45, 70-60, 95-78.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.