Ναν στο Gazzetta: «Απολαμβάνω να παίζω εδώ, έρχονται και τρομερές βραδιές»

Ναν στο Gazzetta: «Απολαμβάνω να παίζω εδώ, έρχονται και τρομερές βραδιές»

Γιώργος Κούβαρης
Κέντρικ Ναν
Ο Κέντρικ Ναν μίλησε στο Gazzetta μετά τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR απέναντι στη Μονακό, στάθηκε στα όσα βιώνει σε κάθε ματς του ΟΑΚΑ, αποθέωσε τον κόσμο και αφού ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προσαρμογής, είπε ότι έχει πολλά να δείξει ακόμα.

Με ένα συγκρατημένο χαμόγελο στα χείλη και με μια μεγάλη ικανοποίηση για το επιβλητικό 88-63 του Παναθηναϊκού απέναντι στη γαλλική ομάδα, ο Κέντρικ Ναν απολάμβανε την κάθε στιγμή που βίωνε στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Για τη δική του εμφάνιση. Για τον Ματίας Λεσόρ. Για την άμυνα του Τζέριαν Γκραντ. Για το τρελό πάρτι που είχε στηθεί στις εξέδρες από 17.000 φιλάθλους. Στιγμές μοναδικές για εκείνον. Εικόνες που δεν ήξερε ότι μπορεί να υπάρχουν όταν βρισκόταν στα παρκέ του ΝΒΑ...

Λίγο μετά το τέλος της εκκωφαντικής νίκης των «πρασίνων» ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Gazzetta και... παραμιλούσε για τα όσα εξακολουθεί να βλέπει στο κλειστό του ΟΑΚΑ: «Πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω αυτά που ζω εδώ...» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Κέντρικ Ναν, ο οποίος μαζί με τον Ματίας Λεσόρ είχαν πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό στην επίθεση για το 13-8 ρεκόρ και την «εδραίωση» στην 4η θέση της κατάταξης.

Συγκεκριμένα βρέθηκε στο παρκέ κάτι λιγότερο από 30 λεπτά και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 21 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας καθώς είχε 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο αλλά και 4 λάθη. Μάλιστα με περίσσια δόση παραδοχής, είπε ότι είναι ένας τομέας που θέλει να βελτιώσει άμεσα ενώ εξήγησε ότι έχει πολλά να δείξει ακόμα τη φετινή σεζόν...

«Ήταν μια όμορφη βραδιά, θα έρθουν και τρομερές βραδιές»

«Ήταν μια όμορφη βραδιά. Όχι τρομερή, αλλά όμορφη. Παίξαμε καλά, είχαμε καλές συνεργασίες, μείναμε συγκεντρωμένοι και πήραμε τη νίκη. Προσωπικά ήμουν αρκετά επιθετικός αλλά κάνω λάθη τα οποία δεν μου αρέσουν. Δεν παίρνω κάποια φάουλ αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή νίκη» ενώ όσον αφορά τα σφυρίγματα που δεν παίρνει είπε: «Δεν δίνουν τίποτε υπέρ μου. Δεν ξέρω να κάνω flopping και ίσως γι' αυτό να μην βλέπουν τα φάουλ που μου γίνονται. Πρέπει να προσαρμοστώ και σε αυτά».

Ο Κέντρικ Ναν βλέπει την πρόοδο του Παναθηναϊκού από παιχνίδι σε παιχνίδι και όπως είπε «βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Τόσο αγωνιστική όσο και όσον αφορά την θέση μας στην κατάταξη. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε μια νέα ομάδα αλλά έχουμε φέρει τους εαυτούς μας σε μια καλή θέση ώστε να βρεθούμε στα play-offs».

Και συνέχισε: «Σίγουρα έχουμε πολλά να δώσουμε και πολλά να δείξουμε ως ομάδα ώστε να κάνουμε όλες τις βραδιές μας να μοιάζουν τρομερές. Κανένα ματς δεν είναι τέλειο αλλά απέναντι στη Μονακό σημειώσαμε μια καλή νίκη» ενώ για την ατμόσφαιρα που βιώνει στο ΟΑΚΑ, ανέφερε:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω την ατμόσφαιρα που ζω εδώ...»

«Όσον αφορά τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού μπορώ να πω ότι η βραδιά ήταν τρομερή (γέλια)! Πάντα! Κάνουν φοβερή δουλειά με την συμπαράστασή τους και την υποστήριξή τους δημιουργώντας απίστευτη ατμόσφαιρα. Δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Είναι παθιασμένοι και γεμίζουν και εμάς τους παίκτες με επιπλέον κίνητρο. Για εμένα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και καινούργιο. Πραγματικά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Απολαμβάνω να παίζω εδώ».

Αναφορικά με τα όσα θέλει να διορθώσει στο παιχνίδι του και στα όσα θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από εκείνον, είπε: «Ακόμα δεν μπαίνουν τα τρίποντα αλλά θα το βρω. Γιατί ξέρω ότι μπορώ να ευστοχήσω και πιστεύω ότι θα γίνει και αυτό. Ακόμα προσαρμόζομαι στα πάντα. Μέχρι και στο πώς σφυρίζουν οι διαιτητές. Έχω να δείξω ακόμα πράγματα».

Ο Αμερικανός γκαρντ στάθηκε και στον Τζέριαν Γκραντ όσον αφορά την άμυνά του πάνω στον Μάικ Τζέιμς λέγοντας ότι «για άλλη μια φορά έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Όπως κάνει άλλωστε σε κάθε ματς. Αναλαμβάνει τον καλύτερο επιθετικό των αντιπάλων και φέρνει εις πέρας την αποστολή του.»

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.