Μπαρτζώκας: «Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση»

Δημήτρης Οικονόμου
Γιώργος Μπαρτζώκας Μπασκόνια Ολυμπιακος
Το κουμπί της... επανεκκίνησης πρέπει να πατήσει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα μετά την ήττα από την Μπασκόνια στην 21η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν απογοητευμένος από την εμφάνιση των παικτών του, με τον Ολυμπιακό στο φινάλε να χάνει με κάτω τα χέρια από την Μπασκόνια στην 21η αγωνιστική της EuroLeague. Την έκτη ήττα από Ισπανούς τη φετινή σεζόν για τους Πειραιώτες.

Ο Μπαρτζώκας στάθηκε στη χαμένη συγκέντρωση αλλά και τη σκληράδα που πρέπει να βρει ξανά ο Ολυμπιακός.

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα μετά το Μπασκόνια - Ολυμπιακός

«Συγχαρητήρια στην Μπασκόνια και στον Ιβάνοβιτς για το ρεκόρ του. Του εύχομαι να τα χιλιάσει τα παιχνίδια. Ήταν απογοητευτική εμφάνιση από εμάς ειδικά στην 3η περίοδο. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε λέι-απ, κάναμε 9 λάθη και συνεχίσαμε έτσι. Δώσαμε αυτοπεποίθηση στην Μπασκόνια να σουτάρει και να κερδίσει καθαρά. Πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση, να θυμηθούμε τη σκληράδα μας πνευματικά και σωματικά και θα βρω τους παίκτες για να το κάνουν ό,τι και να γίνει».

Για το «κλειδί» του παιχνιδιού: «Δεν είναι συγκεκριμένο κομμάτι, είναι θέμα προσέγγισης. Αρκετοί παίκτες μας έπαιξαν κάτω από το επίπεδο που έπρεπε. Προσπάθησα να βρω παίκτες που ήταν στο πνεύμα της αναμέτρησης για να εκτελέσουν αυτά που θέλαμε. Κάποιες φορές με ένστικτο, κάποιες φορές με το πλάνο. Δεν μπόρεσα να βρω, είχαμε πολλούς παίκτες σε μομέντουμ που δίσταζαν και έπαιρναν κακές αποφάσεις αμυντικά και επιθετικά. Δεν είναι μόνο ένα θέμα, είναι το πώς παίζουμε μαζί. Για παράδειγμα ήμασταν έναν πόντο πάνω πριν το ημίχρονο και δώσαμε λέι-απ, κάτι που δείχνει ότι οι περισσότεροι παίκτες μας δεν ήταν στο πνεύμα του παιχνιδιού».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.