Euroleague: Ο Λεσόρ του «τριφυλλιού» κόντρα στην παλιά του ομάδα και τον περυσινό του εαυτό (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού με τον κόσμο της Παρτιζάν Βελιγραδίου
Ένα από τα βασικά γρανάζια του φετινού Παναθηναϊκού, ο Ματίας Λεσόρ, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ομάδα την οποία έχει αγαπήσει ιδιαίτερα και πραγματοποίησε μία πολύ καλή περυσινή σεζόν.

Η δεύτερη ημέρα δράσης για την 22η αγωνιστική της Euroleague είναι μόλις λίγες ώρες μακριά, με το πρώτο τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 20:00 (Παρασκευή, 19/1) στο Κάουνας για τον αγώνα της Ζάλγκιρις με τη Φενέρμπαχτσε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από πολλές πλευρές μάλιστα, παρουσιάζει η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και την Παρτιζάν Βελιγραδίου στις 21:15. Πέρα από τη μία ακόμη μεγάλη επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως αντίπαλος στην έδρα του «τριφυλλιού» με το οποίο κατέκτησε 5 φορές την Euroleague, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι περιπτώσεις των παικτών που θα τα βάλουν με την περυσινή τους ομάδα, ειδικότερα αυτή του Ματίας Λεσόρ.

Ο Γάλλος σέντερ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα βασικότερα «γρανάζια» του συνόλου που έχει δημιουργήσει ο Εργκίν Αταμάν, έπειτα από την επίσης πολύ καλή σεζόν με τον σέρβικο σύλλογο. Μπορεί το πέρασμά του να ήταν μόλις μία σεζόν και παρά το παρελθόν του στον Ερυθρό Αστέρα, ο Λεσόρ δεν έχει κρύψει τη σχέση... αγάπης που έχει με τους φιλάθλους της Παρτιζάν, κάτι το οποίο εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί μάλιστα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όπου ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με 92-87 ενώ λίγο πριν το τζάμπολ, οι γηπεδούχοι τον τίμησαν κάνοντας του δώρο τον χαρακτηριστικό τους... τηλεβόα!

Ο Ματίας Λεσόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν

Σε εκείνο το εκτός έδρας ματς, ο Ματίας Λεσόρ ολοκλήρωσε το ματς όντας ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ των φιλοξενούμενων, αφού στο τέλος είχε συνολικά 16 πόντους (7/11 δίποντα και 2/3 βολές) ενώ παράλληλα μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ σε 33:10 λεπτά εντός παρκέ.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έχει κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι από 13,8 πόντους με 5,8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 0,9 ασίστ αλλά και 0,7 μπλοκ, σε 27:49 λεπτά συμμετοχής. Οι περισσότεροι πόντοι που έχει βάλει σε μία αναμέτρηση είναι οι 23, επίδοση ωστόσο που έχει σημειώσει δύο φορές! Μία με τη Μονακό και μία με τη Μπασκόνια.

Τα νούμερα της θητείας στη Σερβία

Με τη φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία έφτασε ένα βήμα από την πρόκριση στο Final 4 του Κάουνας, είχε κατά μέσο όρο 12 πόντους ενώ μάζευε 7,1 ριμπάουντ και μοίραζε 1,4 ασίστ σε 30:10 λεπτά.

Στα Plaoffs, με αντίπαλο τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης, είχε ρόλο πρωταγωνιστή καθώς βρισκόταν σταθερά για πάνω από 25 λεπτά στο παρκέ με διψήφιο αριθμό πόντων. Στο δεύτερο παιχνίδι έφτασε πολύ κοντά στο double double, με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ σε 29:43 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.