Μιλουτίνοφ στο Gazzetta: «Δεν ήταν εύκολο με τους ψηλούς της Μακάμπι, ελπίζω να επιστρέψει σύντομα ο Φαλ»

Μιλουτίνοφ στο Gazzetta: «Δεν ήταν εύκολο με τους ψηλούς της Μακάμπι, ελπίζω να επιστρέψει σύντομα ο Φαλ»

Δημήτρης Οικονόμου
Μιλουτίνοφ
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτέλεσε τον απόλυτο πρωταγωνιστή της νίκης του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι και μίλησε στο Gazzetta για τα τρομερά του επιτεύγματα αλλά και τον Μουστάφα Φαλ που του... λείπει.

Οι αριθμοί δε λένε ψέματα. Αυτοί του Νίκολα Μιλουτίνοφ στη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι για την 22η αγωνιστική όχι απλώς δε λένε, αλλά μαρτυρούν και μια ακόμα αλήθεια. Πως ακόμα και στις μέρες που ο Μουστάφα Φαλ δε βρίσκεται στο παρκέ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έναν εξίσου ποιοτικό σέντερ που μπορεί να κάνει τα πάντα για να τους οδηγήσει στη νίκη.

Ο Μιλουτίνοφ έκλεισε με... άριστα 20 σε πόντους και ριμπάουντ, κάνοντας ό,τι θέλει τους ψηλούς της Μακάμπι. Λίγα λεπτά μετά το φινάλε, μίλησε στο Gazzetta και πρόλαβε να τονίσει πως το σημαντικότερο νέο στη βραδιά για τον Ολυμπιακό υπήρξε η νίκη.

Όσο και αν το έκανε να φαντάζει εύκολο απέναντι σε όποιον έβαλε ο Κάτας απέναντί του, ο ίδιος γνωρίζει πόσο ιδρώτα ξόδεψε στο παρκέ του ΣΕΦ.

«Δεν ήταν εύκολο πιστέψτε με, ειδικότερα με τους παίκτες και τα κορμιά της Μακάμπι. Είναι πολύ καλοί παίκτες και πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο. Πρώτα από όλα όμως είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε γιατί για εμάς ήταν ένας τελικός. Πολύ ωραίος τρόπος να κερδίσουμε, εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι».

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε μεταξύ άλλων να δώσει άλλο ένα παιχνίδι έχοντας μεγάλη πίεση. Οι δύο ήττες στην Ισπανία μετέτρεψαν την αναμέτρηση απέναντι στη Μακάμπι σε... τελικό.

«Βάλαμε τον εαυτό μας σε κακό σημείο, σε αυτήν τη θέση. Ήταν ένας τελικός επειδή δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε και άλλο παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι με τη Μακάμπι στην έδρα μας για μας έγινε πολύ σημαντικό. Το φέραμε εκεί που θέλαμε γιατί παίξαμε ως ομάδα, ο ένας για τον άλλον».

Το μήνυμα του Μιλουτίνοφ για Φαλ και... Παναθηναϊκό

Οι συνθήκες έχουν φέρει τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Μακάμπι δίχως τον Φαλ. Για τον Μιλουτίνοφ αυτό δεν υπήρξε πρόβλημα, αφού όπως και στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Σέρβος κράτησε σχεδόν μόνος του τη θέση του σέντερ.

Βρισκόμενος στο παρκέ για 31'31'' δεν άφησε στιγμή να φανεί η απουσία του έτερου... πύργου της ομάδας, παρότι τον θέλει γρήγορα πίσω για να μοιραστούν ξανά τα λεπτά.

«Σίγουρα είναι δύσκολο χωρίς τον Φαλ. Έπρεπε να παίξω περισσότερα λεπτά σήμερα και ελπίζω να επιστρέψει γρήγορα, γιατί αποτελεί παίκτη-κλειδί για την ομάδα».

Κλείνοντας το κεφάλαιο Μακάμπι, στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Αφού το τέταρτο ντέρμπι της σεζόν και δεύτερο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό έρχεται τη Δευτέρα (22/12), με τον Σέρβο γίγαντα να γνωρίζει καλά τις δυσκολίες της αναμέτρησης.

«Θα είναι δύσκολο εννοείται. Ο Παναθηναϊκός παίζει εκπληκτικό μπάσκετ τελευταία και αποτελεί μια πολύ καλή ομάδα. Με την προσθήκη του Ναν έχουν βελτιωθεί αρκετά. Τους έδωσε μεγάλη ώθηση επειδή είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Θα είναι δύσκολο αλλά δείξαμε σήμερα ότι έχουμε τη συνταγή και πρέπει να πάμε να παίξουμε με όλη μας την ενέργεια το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε».

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.