Μονακό-Ρεάλ 98-74: Το ντέρμπι έγινε... διασυρμός!

Ποιο ντέρμπι (;), στο λαμπερό παρκέ του Μονακό βρέθηκε μόνο μια ομάδα κατευθυνόμενη από έναν τρομερό μαέστρο, τον Μάικ Τζέιμς, καθώς οι Γάλλοι διέλυσαν τη Ρεάλ Μαδρίτης με 98-74 σ' ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν έως και με διαφορά 29 πόντων!

Η Μονακό έδωσε φανταστική παράσταση μπροστά στο κοινό της και η Ρεάλ Μαδρίτης διασύρθηκε πριν βρει απέναντί της τον Ολυμπιακό. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν απίστευτη καθώς η γαλλική ομάδα αποδίδοντας καταπληκτικό μπάσκετ δεν είχε απλά τον έλεγχο αλλά σε μεγάλη διάρκεια η διαφορά ήταν στους 20+ πόντους φτάνοντας μάλιστα μέχρι το +29 (85-56) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ο αγώνας

Η Μονακό έκανε υπέροχο πρώτο δεκάλεπτο διαλύοντας κάθε αμυντικό σύστημα της Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας έναν καταπληκτικό μαέστρο, τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος πρόλαβε να μοιράσει έξι ασίστ. Κι έτσι οι Μονεγάσκοι άρχισαν να χτίζουν διαφορά από νωρίς (11-2, 3’) έχοντας ακρίβεια στην εκτέλεση και μ’ αυτή πορεύτηκαν σε όλη τη διάρκεια της περιόδου (33-20) αφού η Ρεάλ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους κι έκανε πέντε λάθη.

Η λογική έλεγε ότι η Ρεάλ θα αντιδρούσε στο δεύτερο δεκάλεπτο, μόνο που εκεί τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Λόιντ και Ντιαλό υποστήριξαν τον Τζέιμς, στα μισά της περιόδου η διαφορά πήγε στο +15 (45-30) για να φτάσει και στους 20 πόντους (54-34, 18’). Η Μονακό διατήρησε το υψηλό επίπεδο συνεργασιών και η Ρεάλ τα λάθη και το ημίχρονο έκλεισε με +16 (56-40) για τους γηπεδούχους.

Σε μια προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης η Ρεάλ ξεκίνησε με ζώνη στο δεύτερο ημίχρονο παρότι η Μονακό σούταρε με 50% (7/14) έξω από τα 6.75, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει τον Τζαϊτέ ο οποίος από τα επιθετικά ριμπάουντ κράτησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (65-42, 23’). Σ' εκείνο το σημείο ο Τζέιμς ήδη είχε κάνει double double με 12 πόντους και δέκα ασίστ! Η Ρεάλ χρειάστηκε περίπου τέσσερα λεπτά για να βρει καλάθι, τουλάχιστον όμως δεν το πλήρωσε καθώς η Μονακό ήταν εξίσου αναποτελεσματική. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με διαδοχικά τρίποντα αλλά η απελπιστική αστοχία της μεγάλωσε τη διαφορά (75-48, 27:30). Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 80-54!

Το +29 (85-56) ήταν η μέγιστη τιμή της διαφοράς στις αρχές της τελευταίας περιόδου και κάπου εκεί ο Μάικ Τζέιμς αποχαιρέτησε το κοινό του έπειτα από την εντυπωσιακή παράσταση που προηγήθηκε δίχως τελικώς να κάνει ρεκόρ ασίστ (σ. σ. οι 14 που είχε μοιράσει σε αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις το 2021 παραμένει στην κορυφή). Μετά τον Μούσα, ο Φαμπιάν Κοζέρ έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης της Ρεάλ που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων σχεδόν στο ίδιο σημείο αλλά ο Γάλλος αποχώρησε με διάστρεμμα. Το rotation των δύο προπονητών χάλασε και τον ρυθμό του αγώνα, τούτο όμως ευνόησε τους Μαδριλένους οι οποίοι μείωσαν τη διαφορά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μονακό ήταν χάρμα οφθαλμού έχοντας τρομερό ρυθμό στην επίθεση απέναντι στην κάκιστη Ρεάλ η οποία εκτροχιάστηκε από τις αρχές του δεύτερου μέρους.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Μάικ Τζέιμς έκανε καταπληκτικό παιχνίδι με εκτέλεση και δημιουργία. Η δέκατη, από τις 12, ασίστ που έδωσε ήταν αδιανόητη

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Πολλοί. Λόιντ και Ντιαλό έβαλαν τη σφραγίδα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Κουατάρα έδωσε το μακρινό σουτ ενώ Μοτεγιούνας και Τζαϊτέ κυριάρχησαν στις ρακέτες.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Μούσα, Ρούντι και Σέρχι δεν έκαναν ιδιαίτερα καλό παιχνίδι αλλά ήταν... όαση μπροστά στους υπόλοιπους.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οι υπόλοιποι της Ρεάλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από την τελική διαφορά και το γεγονός ότι η Μονακό έφτασε έως στο +29. Ο Ρούντι Φερνάντεθ ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην Euroleague.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 91-73.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μονακό θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με την Εφές και η Ρεάλ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 33-20, 56-40, 80-54, 98-74.

Monaco - Real stats

Monaco - Real stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.