Ολυμπιακός: Απόλυτος Παπανικολάου στα catch n' shoot τρίποντα και το... κόλπο με Μήτρου Λονγκ

Ολυμπιακός: Απόλυτος Παπανικολάου στα catch n' shoot τρίποντα και το... κόλπο με Μήτρου Λονγκ

Νίκος Καρφής
Ο Παπανικολάου
To Gazzetta στέκεται με τη βοήθεια του Hudlinstat στην μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου κόντρα στη Ρεάλ.

Εκεί όπου όλα έδειχναν χαμένα στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ και πήγε να κάνει τη σπουδαία ανατροπή, αλλά στο τέλος οι Μαδριλένοι άντεξαν και πήραν τη νίκη.

Ματσάρα έκανε ο Κώστας Παπανικολάου που τελείωσε την αναμέτρηση με ρεκόρ καριέρας και 25 πόντους (2/4διπ., 6/8τριπ., 3/4βολ.), 4 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στο ρεσιτάλ του αρχηγού των Πειραιωτών.

Το απόλυτο στα catch n' shoot τρίποντα

ρτ

Ο Παπανικολάου κουβάλησε στις πλάτες του στον Ολυμπιακό και λίγο έλειψε να του χαρίσει ένα μεγάλο διπλό. Ο «Παπ» ήταν αρχηγός όνομα και πράμα και πραγματοποιίησε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Ήταν άχαστος στα catch n' shoot τρίποντα, τελειώνοντας το ματς με 5/5. Μέτρησε 2/2 από τη δεξία γωνία και 1/1 από την αριστερή.

Εκτέλεσε με 1/1 από την κορυφή, αλλά και από τις 45 μοίρες στα αριστερά. Ήταν ο κορυφαίος σουτέρ του Ολυμπιακού στη βραδιά δίχως αμφιβολίας, εκτελώντας άμεσα με το που έπιανε τη μπάλα στα χέρια. Ήταν απολαυστικός και το... ένιωθε κόντρα στους Μαδριλένους.

Η άχαστη συνεργασία με τον Μήτρου Λονγκ

Οι ασίστ του Μήτρου Λονγκ στον Παπανικολάου στην 4η περίοδο

φγ

Αξίζει να σταθούμε στην συνεργασία του Παπανικολάου με τον Ναζ Μήτρου Λονγκ στην 4η περίοδο. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έφτιαξε 4 τρίποντα του... Παπ, δηλαδή ήταν συνυπεύθυνος για 12 πόντους του Ολυμπιακού μέσω του αρχηγού του. Σε μια περίπτωση τράβηξε δύο παίκτες πάνω του για να βγάλει αμαρκάριστο τρίποντο στη γωνία, ενώ στην άλλη έγινε το... σκαλοπάτι πριν η μπάλα φτάσει στον Παπανικολάου και πάλι στη δεξία γωνία.

Στο τρίποντο του Παπαπανικολάου από την κορυφή στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Μήτρου Λονγκ αρχικά πήρε το screen του Σίκμα, ο οποίς βυθίστηκε στη ρακέτα, με τον Παπ ταυτόχρονα να κάνει το... pop και να τραβιέται έξω. Αμέσα του έδωσε τη μπάλα και εκείνος το... μπουμπούνισε. Και τέλος στο τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού από τις 45 μοίρες που έκανε το σκορ 86-83 στα 43 δευτερόλεπτα, πήρε το fake screen του Παπανικολαου και αμέσως τον βρήκε ελεύθερο, με τον Έλληνα διεθνή να εκτελεί αμέσως. Οι συνεργασίες του Μήτρου Λονγκ με τον Παπανικολάου είχαν απόλυτη επιτυχία!

Oι 15 από τους 25 πόντους στην 4η περίοδο και το ρεκόρ

Ο Παπανικολάου δεν έκανε μόνο ρεκόρ καριέρας στους πόντους, αλλά το έπραξε και στα τρίποντα στη Euroleague κόντρα στη Ρεάλ. Ο Παπ βομβάρδιζε ασταμάτητα το καλάθι της Ρεάλ και τελείωσε με 6 τρίποντα σε μια απίθανη παράσταση που τρόμαξε και τη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το... έβλεπε σαν βαρέλι και μπορούσε να ευστοχεί όλη τη νύχτα.

Αλλά η περίοδος που έκανε τη διαφορά ήταν δίχως αμφιβολία η τέταρτη. Εκεί που κρίνονται τα πάντα, εκεί που πάντα μιλούν οι μεγάλες προσωπικότητες και ο Παπανικολάου σίγουρα είναι τέτοια! Ο αρχηγός της ομάδας του Μπαρτζώκα βρήκε τους 15 από τους 25 συνολικά πόντους του στο 4ο δεκάλεπτο. Οι 12 πόντοι ήρθαν από τα 4 τρίποντα του και οι υπόλοιποι τρεις από τη γραμμή των βολών. Ο Παπανικολάου δεν ήθελε να παραδοθεί με τίποτα στη Ρεάλ και έκανε ένα ονειρικό τελευταίο δεκάλεπτο, δείχνοντας τι πρέπει να κάνει ένας ηγέτης σε κάθε ματς. Πως πρέπει να καθοδηγεί την ομάδα του ένας αρχηγός.

Tα uncontested σουτ του Παπ

ρτ

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που φημίζεται για την πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να βγάζει πολλά ελεύθερα σουτ κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών του. Η μπάλα δεν κολλάει στα χέρια των παικτών του που ψάχνουν τις περισσότερες φορές την καλύτερη λύση με την έξτρα πάσα για να βγει το ελεύθερο σουτ.

Αυτό έγινε και σε πολλές εκτελέσεις του Παπανικολάου κόντρα στη Ρεάλ. Ο Παπ πήρε 4 uncontested τρίποντα απέναντι στους Μαδριλένους και βρήκε στόχο και στις 4 προσπάθειες του. Τρία εξ αυτών από τη γωνία και ένα από τις 45 μοίρες. Καλάθια που ήταν... προϊόν ομαδικής δουλειάς και φυσικά της άψογης εκτέλεσης του Παπανικολάου στο τέλος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.