Ερυθρός Αστέρας - Ζάλγκιρις 91-93: Ο Έβανς επικράτησε του Ντος Σάντος στο μπρα ντε φερ του Βελιγραδίου

Δημήτρης Οικονόμου
Γιάγκο Ντος Σάντος και Κίναν Έβανς έδωσαν ένα σόου στο Βελιγράδι, με τον δεύτερο να υπογράφει τη νίκη της Ζάλγκιρις επί του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ερυθρός Αστέρας στερήθηκε των εμπνεύσεων του Μίλος Τεόντοσιτς και αυτό αποδείχθηκε καταδικαστικό στη Stark Arena, με τη Ζάλγκιρις να περνάει έχοντας τον Κίναν Έβανς σε τρομερή βραδιά. Οι Λιθουανοί επικράτησαν με 91-93 παρότι αγχώθηκαν στο φινάλε, αφού οι Σέρβοι έκλεψαν την μπάλα όμως δεν πρόλαβαν να βρουν το σουτ της νίκης.

Ο αγώνας: Ερυθρός Αστέρας - Ζάλγκιρις

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που κινήθηκε υπό τους ρυθμούς του Γιάγκο Ντος Σάντος, Ερυθρός και Ζάλγκιρις έμειναν στην απόλυτη ισορροπία. Ο Νέντοβιτς ξεκίνησε με πέντε πόντους, αλλά ένα τρίποντο του Κίναν Έβανς διαμόρφωσε το αρχικό 9-14 (5'). Ο Ντος Σάντος σκόραρε για το 13-17 και από κείνο το σημείο ξεκίνησε να... πασάρει. Φτάνοντας τις 9 ασίστ στο ημίχρονο, αποτέλεσε μαζί με τον Μίτροβιτς και τα ξεσπάσματα του Σμαρτ ό,τι καλύτερο έφτιαχναν οι Σέρβοι.

Από το 35-34 με τον Μίτροβιτς, η Ζάλγκιρις έφτασε στο 37-41, μέχρι ο Ντος Σάντος να καλύψει ξανά τη διαφορά. Σε ένα μοτίβο που δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Και πάλι η Ζάλγκιρις με τον Έβανς και τον Μπιρούτις κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά στο 59-63 (26'). Και πάλι ο Ντος Σάντος, με τον Γκιεντράιτις παρέα αυτήν τη φορά έφεραν την κατάσταση τούμπα (65-63, 28'), μέχρι η Ζάλγκιρις να κλείσει με ένα 0-5 την περίοδο.

Παρά την έξτρα ενέργεια που κατέθεσε στο παρκέ ο Αστέρας, ο Έβανς μπορούσε να κρατήσει τους Λιθουανούς στο ματς. Ο Αμερικανός μάλιστα πέτυχε και το μεγάλο σουτ για το 76-80, δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα για το τελευταίο πεντάλεπτο. Οι Σέρβοι ισοφάρισαν μέχρι το σουτ του Ντίμσα (80-83, 37') και με τον Μπουτκέβιτσιους έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά (85-88, 39').

Ο Νέντοβιτς μείωσε στο καλάθι με ένα σόλο (87-88) αλλά ο Έβανς ήταν σε τρελά κέφια και απάντησε για το 87-90. Ένα αντιαθλητικό φάουλ στο 89-90 με 20'' για το φινάλε αποτέλεσε τελικά την... ταφόπλακα για τον Ερυθρό Αστέρα και η Ζάλγκιρις έφυγε με «διπλό» από το Βελιγράδι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα μεγάλα σουτ του Κίναν Έβανς που έδωσαν αέρα μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο. Με 13/30 έφυγαν από το Βελιγράδι οι Λιθουανοί.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κίναν Έβανς με 25 πόντους (2/4 2π., 5/10 3π., 6/6 1π.), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στο μηδέν έμεινε ο Άνταμ Χάνγκα που έπαιξε 10 λεπτά, αλλά δημιούργησε 3 ασίστ για ένα λάθος.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Του Γιάγκο Ντος Σάντος με 21 πόντους, 14 ασίστ, 3 ριμπάουντ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σμιτς και Μπιρούτις σκόραραν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Ζάλγκιρις είχε επικρατήσει με 79-74.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ντος Σάντος είχε τις 14 από τις 22 ασίστ του Αστέρα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται στην ABA Liga τη Ζαντάρ (11/2) ενώ οι Λιθουανοί παίζουν στην έδρα της Νεπτούνας (12/2).

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-45, 65-68, 91-93

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.