Ολυμπιακός: Η κυρίαρχη εμφάνιση του ΜακΚίσικ που έγινε χειριστής και σκόρερ στο Κάουνας

Ολυμπιακός: Η κυρίαρχη εμφάνιση του ΜακΚίσικ που έγινε χειριστής και σκόρερ στο Κάουνας

μακίσικ
Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ κουβάλησε τον Ολυμπιακό στο Κάουνας και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudl Instat παρουσιάζει την εμφάνιση του Αμερικανού γκαρντ των «ερυθρόλευκων» στη Zalgirio Arena, παίζοντας αρκετά με την μπάλα στα χέρια λόγω των απουσιών.

Ο Τόμας Γουόκαπ ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα μετά το τέλος του αγώνα στη Zalgirio Arena, εκεί όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις και πάτησε γερά στα play-offs, απέχοντας πλέον μια νίκη μακριά από την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

«Shaq is back» δήλωσε χαμογελώντας ο Γουόκαπ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα για τον συμπαίκτη του και η αλήθεια είναι ότι ο Σακιέλ ΜακΚίσικ επέστρεψε εμφατικά στις επάλξεις. Ήταν μια δύσκολη σεζόν η φετινή για τον Αμερικανό γκαρντ με σερί τραυματισμούς στο ξεκίνημα ενώ από ένα σημείο και μετά έχασε τον ρυθμό του.

Ο ΜακΚίσικ έδωσε αυτά που όλοι ξέρουν

Η κανονική περίοδος στη EuroLeague μπαίνει στην τελική ευθεία, ο Ολυμπιακός διεκδικεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην κατάταξη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τον ΜακΚίσικ να δίνει στο παρκέ αυτά που όλοι ξέρουν στις τάξεις των Κυπελλούχων Ελλάδας: Την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, τα αθλητικά προσόντα και τις εντυπωσιακές επελάσεις σε καταστάσεις αιφνιδιασμού με αποκορύφωμα εκείνο το… εξωφρενικό κάρφωμα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όταν διένυσε ολόκληρο το γήπεδο σε 4.8 δευτερόλεπτα!

Με δεδομένες, λοιπόν, τις απουσίες των «ερυθρόλευκων» στην περιφέρεια (Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, Ναζ Μήτρου Λονγκ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης), ο «Shaq» εκμεταλλεύτηκε κάθε λεπτό που έμεινε στο παρκέ, πραγματοποιώντας ολοκληρωτική εμφάνιση απέναντι στα αντίπαλα γκαρντ της Ζαλγκίρις.

Μόλις για τέταρτη φορά διψήφιος

Για την ακρίβεια, έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση στη EuroLeague με βάση το σύστημα αξιολόγησης, βγάζοντας 26 στο PIR και παράλληλα πέτυχε season-high στο σκοράρισμα με 20 πόντους (4/5 βολές, 5/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα), συν τρεις ασίστ και δυο κλεψίματα, δείχνοντας σε όλους πως επέστρεψε για τα καλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΜακΚίσικ κατέγραψε διψήφιο αριθμό πόντων μόλις για τέταρτη φορά φέτος!

Το έκανε ξανά κόντρα στις Βιλερμπάν (13π., εκτός), Μονακό (13π., εντός) και Βαλένθια (10π., εκτός). Σε 11 αγώνες σημείωσε κάτω από πέντε πόντους ενώ πέντε ματς των Πειραιωτών έμεινε άποντος. Τεράστιο κέρδος ενόψει της συνέχειας για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, υπενθυμίζοντας ξανά την κουβέντα του προπονητή του Ολυμπιακού τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν πρόκειται να… πουλήσει τους παίκτες του, αναφερόμενος στον ΜακΚίσικ.

.

  • Το shot chart του ΜακΚίσικ με τη Ζαλγκίρις

Ανταποκρίθηκε σε ρόλο χειριστή

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε… λειψανδρία στους χειριστές του, η μπάλα πέρασε και από τα χέρια του ΜακΚίσικ. Παράλληλα με το σκοράρισμα, ο Αμερικανός γκαρντ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στα καθήκοντά του, μοιράζοντας τρεις ασίστ (ισοφάρισε το season high του) δίχως να κάνει λάθη. Και όλα αυτά σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε άψογα την μπάλα, τελειώνοντας το ματς με 23 ασίστ και φτάνοντας τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες –τρεις σερί μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο ΜακΚίσικ είχε άριστες επιλογές και «διάβασμα» παιχνιδιού που θα… ζήλευε πλέι μέικερ.

μακ

  • Οι επιθετικές πρωτοβουλίες του ΜακΚίσικ στο β' ημίχρονο

Το μήνυμα

Ο ΜακΚίσικ βγήκε μπροστά και μαζί με τον Τόμας Γουόκαπ, οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Κάουνας. Μιλώντας στην flash interview της EuroLeague, παραδέχτηκε πως είπε στους συμπαίκτες του ότι πρέπει να κερδίσουν όλα τα ματς μέχρι το φινάλε. «Δεν βλέπω γιατί να μην το κάνουμε. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη τη διοργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξάλλου, στα επτά ματς που απομένουν στην τελική ευθεία της EuroLeague, ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τον Παναθηναϊκό (14/3), σχεδόν ένα μήνα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.