Μητσοτάκης: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να πάνε στο Final 4»

Newsroom
.
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός μπορούν να προκριθούν στο Final 4 του Βερολίνου.

Η κανονική περίοδος στη EuroLeague μπαίνει στην τελική ευθεία και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό AKTOR στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 19:45) στη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει play off.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει από την τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 18-10 ενώ σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, οι Πειραιώτες απέχουν μια νίκη από την τετράδα.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι», μιλώντας μεταξύ άλλων για τους «αιώνιους» και την προσπάθειά τους να προκριθούν στο Final 4 του Βερολίνου το τριήμερο 24-26/5.

«Μακάρι να φτάσουν. Και οι δύο μπορούν» ήταν το σχόλιο του Πρωθυπουργού. Σε ερώτηση για την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στην Mercedes-Benz Arena, είπε: «Την κούπα να την πάρει ο καλύτερος».

Επίσης τόνισε: «Στο μπάσκετ ως χώρα έχουμε φύγει πολύ πιο μπροστά και βλέπουμε εικόνες και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην EuroLeague με πολλά νέα παιδιά στο γήπεδο, μαζί με τις οικογένειες τους. Έγινε και στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ αυτό με μεγάλη επιτυχία. Έτσι θέλουμε τον επαγγελματικό αθλητισμό. Πιστεύω και στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να το θέλουν όλοι. Κι όταν αναφέρομαι σε όλους, αναφέρομαι και στους παράγοντες των ομάδων.

@Photo credits: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.