Παναθηναϊκός: «Γκριγκόνις νέας τριετίας»

Παναθηναϊκός: «Γκριγκόνις νέας τριετίας»

Ο Μάριους Γκριγκόνις.
Σύμφωνα με λιθουανικό μέσο ο Μάριους Γκριγκόνις υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ έως και το 2027.

Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας συμφωνίας φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της.

Σύμφωνα με το λιθουανικό «15min» ο Μάριους Γκριγκόνις έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για την επέκταση του συμβολαίου του, υπογράφοντας νέο τριετές συμβόλαιο το οποίο θα τον κρατήσει στο κλειστό του ΟΑΚΑ έως και το καλοκαίρι του 2027!

Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί από την «πράσινη» ΚΑΕ, ο 30χρονος γκαρντ/φόργουορντ θα γίνει ο... μακροβιότερος Λιθουανός στην ιστορία των «πρασίνων» καθώς θα κλείσει μια πενταετία φορώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι». Η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Γκριγκόνις να λαμβάνει και αύξηση των αποδοχών. Ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ.

Μέχρι στιγμής τα πρωτεία ανήκουν στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό σε... δύο διαφορετικές περιόδους και πιο συγκεκριμένα από το 2007 έως και το 2010 και στη συνέχεια τη σεζόν 2011-12.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Γκριγκόνις υπέγραψε στον Παναθηναϊκό συμβόλαιο δύο ετών και παρά το γεγονός ότι πριν από έναν χρόνο είχε βρεθεί κοντά στην πόρτα της εξόδου έφτασε στο σημείο να αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα των «πρασίνων» στη φετινή πορεία της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ο Λιθουανός έχει κατά μέσο όρο 10.1 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 58% στα δίποντα, 44% στα τρίποντα και 90% στις βολές ανά 26:49 λεπτά σε 33 ματς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.