Πώς η Μακάμπι εξασφάλισε την παρουσία κόσμου απέναντι στον Παναθηναϊκό

Newsroom
Λεσόρ κόντρα σε Μακάμπι
Η απόφαση της σερβικής κυβέρνησης, τα προηγούμενα ματς με τους Ισραηλινούς στο πλευρό της Μακάμπι και η συναίνεση της EuroLeague με τον όρο να μη δημιουργηθούν έκτροπα. Καμία ενημέρωση στον Παναθηναϊκό.

Αρκετός ντόρος έχει γίνει για τους οπαδούς της Μακάμπι που θα δώσουν το «παρών» στο ματς της ομάδας τους με τον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μάλιστα, να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και να απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τη EuroLeague.

Σύμφωνα με πηγές από τη διοργανώτρια αρχή, η απόφαση για τη φιλοξενία περιορισμένου αριθμού φίλων της Μακάμπι είναι απόφαση της σερβικής κυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη χώρα. Απόφαση, με την οποία η Euroleague συναίνεσε, με την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθούν έκτροπα στις αναμετρήσεις.

Όπως τονίζουν στη Βαρκελώνη, η απόφαση της γενικής συνέλευσης πριν από έξι μήνες ήταν να παίξει η Μακάμπι εκτός Ισραήλ. Η απόφαση για τους φιλάθλους, ανήκει στην κυβέρνηση και στις συνεννοήσεις που έκανε με την ομάδα.

Η παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων ήταν σε ισχύ από το τέλος της κανονικής περιόδου και των Play-in. Yπήρχε και το θετικό προηγούμενο με τα παιχνίδια της Μακάμπι απέναντι στην Εφές και τη Φενέρμπαχτσε, που έγιναν στη Λιθουανία και τη Λετονία, αλλά και το παιχνίδι της Χάπόελ, που διεξήχθη επίσης στη Λετονία, το οποίο φαίνεται ότι έλαβαν υπόψη τους.

Η Μακάμπι, λοιπόν, σε συνεννόηση με τη σερβική κυβέρνηση και τη σύμφωνη γνώμη της EuroLeague, κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία φιλάθλων της στο Βελιγράδι και στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό, όπως άλλωστε ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή της, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποια σχετική ενημέρωση, γεγονός που προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του.