EuroLeague Final Four: Πόσο κοστίζει η μετακίνηση στο Βερολίνο

Η Ο2 Arena που θα γίνει το Final Four.
Πόσο μπορεί να κοστίσει ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής στο Βερολίνο; Το σύνολο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, για όσους δεν έχουν φροντίσει να κλείσουν τις θέσεις τους εδώ και καιρό.

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στο Final Four του Βερολίνου. Δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή στην τελική τετράδα. Και ξανά στη γερμανική πόλη, η οποία φέρνει γλυκές αναμνήσεις.

Όποιοι έχουν καταφέρει να προμηθευτούν τα εισιτήρια των αγώνων, έχουν λύσει τα... μισά προβλήματα. Τα άλλα μισά αφορούν. φυσικά τη μετακίνηση και τη διαμονή στο Βερολίνο.

Και φυσικά, όσοι επιθυμούν να συνοδεύσουν τον Παναθηναϊκό (ή και τον Ολυμπιακό, αν πάρει απόψε την πρόκριση) θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, καθώς οι ημιτελικοί του Final Four διεξάγονται σε 16 ημέρες, στις 24/5.

Το Gazzetta θα επιχειρήσει να βγάλει το μπάτζετ για ένα διήμερο στο Βερολίνο.

Με αεροπλάνο

Για τις πτήσεις συμβουλευτήκαμε την ιστοσελίδα skyscanner.com (φυσικά υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες, όπως το booking για τη διαμονή ή οι σελίδες των αεροπορικών εταιριών) και όσα αποτελέσματα μας έβγαλε δεν είναι τόσο απογοητευτικά. Χωρίς να σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι τιμές (για έναν ενήλικα) κυμαίνονται από 178€ μέχρι 435€, με την καλύτερη τιμή να είναι στα 375€. Σε όλες τις προσφορές οι αεροπορικές εταιρίες ποικίλουν.

Όσο για τη διαμονή; Εκεί θα χρειαστεί να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού (ξανά σύμφωνα με το skyscanner) τα ξενοδοχεία ξεκινούν από τα 97€ το βράδυ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 200, ανάλογα με τα αστέρια που θέλει κανείς για να έχει καλύτερη διαμονή.

Πάντως, ακόμη και τα 97€ τη βραδιά (σε μονόκλινο) κάποιος χρειάζεται τουλάχιστον 194€ για να μπορέσει να βγάλει δύο βράδια στο Βερολίνο. Και φυσικά, όσο καλύτερο το ξενοδοχείο., τόσο πιο ακριβή η διαμονή.

Υπάρχει και το κομμάτι των εισιτηρίων. Για όσους τουλάχιστον έχουν προμηθευτεί στο general sale της EuroLeague. Τα εισιτήρια κυμαίνονταν από 229 ευρώ (57.25€ ανά αγώνα) και φτάνουν μέχρι και τα 709 (177.25 ανά αγώνα).

Αν πάμε, λοιπόν, να κάνουμε μία... σούμα, πάντα για ένα άτομο και με τις φθηνότερες χρεώσεις, τότε κάποιος θα χρειαστεί 601€ για να δει από κοντά το Final Four στο Βερολίνο. Είναι κατανοητό πως οι άλλες επιλογές, οι ακριβότερες, ανεβάζουν το μπάτζετ. Πόσο μάλιστα, αν θέλει να πάει μία οικογένεια.

Με αυτοκίνητο

Θα χρειαστεί να καλυφθούν 2.329 χιλιόμετρα, προκειμένου να φτάσει ένα όχημα από την Αθήνα στο Βερολίνο. Ο εκτιμώμενος χρόνος είναι περίπου 22 ώρες, όπου σε αυτές αν δεν υπάρχουν πολλοί οδηγοί στην παρέα, για να μοιραστεί η διαδρομή, τότε θα απαιτηθεί τουλάχιστον και μία διανυκτέρευση.

Και η αλήθεια είναι πως με την τιμή της βενζίνης, ένα road trip, όσο θελκτικό και αν είναι, μπορεί να διαλύσει έναν προϋπολογισμό.

@Photo credits: INTIME