Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος: Η εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού και ο παίκτης δίπλα του

Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος: Η εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού και ο παίκτης δίπλα του

Γκος
Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Ελληνα coach να αναζητά τον scoring point guard που θα βελτιώσει την «ερυθρόλευκη» περιφέρεια.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη σεζόν με την απώλεια του πρωταθλήματος ενώ βρισκόταν μπροστά με 0-2 στη σειρά των τελικών κόντρα τον Παναθηναϊκό. Όπως είναι λογικό το συναίσθημα της στεναχώριας κυριαρχεί, αλλά ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει τον τρόπο να ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες που του παρουσιάζονται.

Οι ιδιοκτήτες της ομάδας Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας και φυσικά ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα για να συζητήσουν. Από τη μία θα υπάρχει ο απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε και από την άλλη θα κουβεντιάσουν μεταγραφικά θέματα. Η απόφαση για αυξημένο κατά πολύ, μπάτζετ έχει παρθεί προκειμένου να ανέβει κι άλλο αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα.

Σε αυτά που θα συζητηθούν πάντως δεν πρόκειται να αναφερθεί ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος του οποίου το όνομα έχει μπλέξει σε φήμες τις τελευταίες ώρες. Ο Αμερικανός γκαρντ θα συνεχίσει κανονικά στον Πειραιά και όχι γιατί υπάρχει δέσμευση διετούς κλειστού συμβολαίου (ακόμη κι αυτά... σπάνε»), αλλά γιατί αμφότερες οι πλευρές επιθυμούν να συνυπάρξουν και του χρόνου.

«Κλειδί» ο παίκτης που θα έρθει να παίξει δίπλα στον Γκος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσφορά του Γκος ασχέτως αν αστόχησε σε κρίσιμα σουτ μεταξύ των οποίων και αυτό στο Game 5 των τελικών. Ο Γκος από την δική του πλευρά είναι ευχαριστημένος και με τον ρόλο του και με τις οικονομικές του απολαβές οι οποίες ξεπερνούν το εκατομμύριο. Σίγουρα του έχει ρίξει την ψυχολογία το κρίσιμο άστοχο σουτ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι σίγουρο πως θα το χρησιμοποιήσει ως κίνητρο προκειμένου τη νέα σεζόν να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος και να επιστρέψει στους ανθρώπους της ομάδας, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, την εμπιστοσύνη που του δείχνουν.

Ωστόσο το «βάρος» ήταν μεγάλο και αποδεδειγμένα ο Αμερικανός δεν κατάφερε να το σηκώσει. Για αυτό ο Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει εδώ και μήνες την προσθήκη (και όχι αντικατάσταση) στο ρόστερ με έναν scoring point guard από το πάνω ράφι όπως ήταν ο Κίναν Έβανς. Ο Ελληνας τεχνικός ψάχνει έναν παίκτη με ισχυρή προσωπικότητα και ικανότητα στο σκορ. Ψάχνει παίκτη από το πάνω ράφι που θα έρθει για να παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις στο τέλος.

Το πρόβλημα είναι πως τέτοιοι παίκτες είναι ελάχιστοι σε μία ήδη περιορισμένη αγορά. Ο Κίναν Έβανς δεν είναι Μάικ Τζέιμς ή Κέντρικ Ναν, αλλά διαθέτει και τα χαρακτηριστικά και την προοπτική να παρέχει όσα ζητά ο Ολυμπιακός. Δυστυχώς για τον παίκτη και για τους «ερυθρόλευκους», ο σοβαρός τραυματισμός του άλλαξε τα δεδομένα. Αν ο Εβανς ήταν υγιής αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός θα είχε ένα (σοβαρό) πρόβλημα λιγότερο. Το πιο σημαντικό ίσως.

Τα φετινά στατιστικά του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος

EuroLeague: 9.1 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ, 1.2 κλεψίματα σε 21:59

Basket League: 9.8 πόντοι. 2.4 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 20:47

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.