Ολυμπιακός μεταγραφές: Προ των «ερυθρόλευκων» πυλών, ο Ντόρσεϊ

Ντόρσει
Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η μοναδική εκκρεμότητα;

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αναμένεται να γίνει η προσθήκη του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι. Οριστική συμφωνία δεν υπάρχει και θα ήταν αδύνατον να υπάρξει από τη στιγμή που ο διεθνής γκαρντ δεσμεύεται ακόμη με συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε, αλλά η επιστροφή του στον Πειραιά βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Ολυμπιακός και Ντόρσεϊ έχουν συμφωνήσει σε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια και μένει απλά να διατηρήσει η τουρκική ομάδα την επιθυμία της να αποδεσμευτεί από το συμβόλαιο του 28άχρονου γκαρντ. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει ξεκαθαρίσει πως δεν χρειάζεται τον Ντόρσεϊ και ο ατζέντης του εδώ και καιρό έχει βγει στην αγορά. Ολυμπιακός, Παρτιζάν και Αρμάνι Μιλάνο εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που επικράτησαν.

Η διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ για τη σεζόν 2024-25 δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε αξίας 1.800.000 δολαρίων. Ο παίκτης με όποια ομάδα κι αν μίλησε ζήτησε ακριβώς αυτά τα χρήματα. Ο Ολυμπιακός για τον πρώτο χρόνο συμβολαίου τού πρότεινε ένα ποσό της τάξης των 1.300.000 δολαρίων. Τα 500.000 δολάρια που είναι η διαφορά ή έστω ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσού, ο Ντόρσεϊ θα τα πάρει από την τουρκική ομάδα αφού αυτή είναι που επιθυμεί να διακόψει τη συνεργασία και όχι η πλευρά του παίκτη.

Η μοναδική περίπτωση να μη γίνει η μεταγραφή είναι η Φενέρ να μην δώσει αποζημίωση στον Ντόρσεϊ αν και στην αυτό μοιάζει δύσκολο γιατί δε θα θέλει να επιβαρυνθεί ένα συμβόλαιο 1.800.000 για παίκτη που κρίνει πως δεν χρειάζεται.

Γιατί παίρνει ο Ολυμπιακός τον Ντόρσεϊ

Το πρώτο και βασικότερο πλεονέκτημα του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην παρούσα φάση είναι το ελληνικό διαβατήριο που έχει στα χέρια του. Ο Ολυμπιακός από πέρυσι αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αριθμό των γηγενών παικτών και θέλει να το διορθώσει.

Ο 28άχρονος θα είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Αϊζάια Κάνααν στη θέση «2». Καλός σουτέρ με έφεση στο σκοράρισμα κυρίως από μέση και μακρινή απόσταση ενώ βοηθά και το ό,τι έχει αγωνιστεί ξανά με την ερυθρόλευκη φανέλα και γνωρίζει την πίεση που υπάρχει και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Γιατί ο Ντόρσεϊ επιστρέφει στον Ολυμπιακό

Ο ομογενής γκαρντ έχει αγωνιστεί πέντε σεζόν στην Euroleague και η κορυφαία εξ αυτών έγινε παίζοντας για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό. Ο Ντόρσεϊ μεγάλωσε, έγινε πατέρας και σίγουρα σκέφτεται πιο ώριμα. Εχει βγάλει από το μυαλό του την επιθυμία (σε βαθμό εμμονής) να βρει συμβόλαιο στο NBA και αντιλαμβάνεται πως μέσα από τον τρόπο λειτουργία του Ολυμπιακού θα επιστρέψει σε ατομικό επίπεδο στο υψηλό επίπεδο.

Επίσης σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε η οικογένειά του η οποία έχει ευχάριστες αναμνήσεις από την προηγούμενη παραμονή της στην Ελλάδα. Στα θετικά φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την καλή συνεργασία που είχε με τον Μπαρτζώκα.

Τα στατιστικά του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Euroleague

  • Σεζόν 2019-20 Μακάμπι Τελ Αβίβ 9.9 πόντους με 38.9% τρίποντο, 2.4 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 28 ματς.
  • Σεζόν 2020-21 Μακάμπι Τελ Αβίβ 11.2 πόντους με 39.4% τρίποντο, 2.7 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ σε 34 ματς.
  • Σεζόν 2021-22 Ολυμπιακός 12.8 πόντους με 37.4% τρίποντο, 2.3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 38 ματς.
  • Σεζόν 2022-23 Φενέρμπαχτσε 9 πόντους με 32.7% τρίποντο, 1.5 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 13 ματς.
  • Σεζόν 2023-24 Φενέρμπαχτσε 8.7 πόντους με 45.4% τρίποντο, 1.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ σε 38 ματς.
@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.