Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ξανά εδώ, για να ζήσει την κόντρα... Λέικερς - Σέλτικς (vid)

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Ξανά εδώ, για να ζήσει την κόντρα... Λέικερς - Σέλτικς (vid)

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ φόρεσε ξανά τα «ερυθρόλευκα». Για μία ακόμη φορά. Ένας Καλιφορνέζος cool τύπος στην υπηρεσία του Ολυμπιακού. Και για να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια.

Ο Τάιλερ Κουίνσι Ντόρσεϊ διαθέτει κάτι από την ανεμελιά της Καλιφόρνια. Ένας cool τύπος που κάνει αυτό που αγαπάει. Παίζει μπάσκετ. Και έφερε τα ταλέντα του πίσω στο Φάληρο. Σε μία παραδοχή - και των δύο πλευρών - για το χωρισμό του 2022.

Η κίνηση που δεν έπρεπε να είχε κάνει, για να δοκιμάσει το όνειρο του ΝΒΑ. Ξανά.

Τα παιδικά του χρόνια στην Πασαντίνα (της Καλιφόρνια) τα πέρασε με τη μητέρα, τον πατέρα και την αδερφή του. Όταν έβρισκε χρόνο, η επίσκεψη στον Έλληνα παππού πάντα συνδυάζονταν από ελληνικές γεύσεις. Εκεί ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε λίγη από την απαραίτητη ελληνική... αλεγκρία.

Υπάρχει διάχυτη στο παιχνίδι του. Μαζί με τα βασικά που του δίδαξαν στις ΗΠΑ.

Σέλτικς - Λέικερς, όπως Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Στο σπίτι, οι μάχες ήταν... Ομηρικές. Ο ίδιος θαυμαστής των Λος Άντζελες Λέικερς. Η μητέρα του, των Μπόστον Σέλτικς. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι στην Ελλάδα βίωσε κάτι αντίστοιχο. Σε μία διαφορετική κλίμακα, αλλά μοιάζει δεδομένο πως η αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό μπορεί να προστεθεί στα... κιτάπια των μεγάλων αντιπάλων.

Και ο Ντόρσεϊ το έζησε μία φορά. Και ετοιμάζεται να το ζήσει ξανά. Όπως και άλλοι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες, έτσι και ο Ντόρσεϊ δοκίμασε την τύχη του στο μπέιζμπολ και στο αμερικάνικο φούτμπολ.

Το δεύτερο το απέρριψε γιατί δεν ήθελε να τον χτυπούν στο κεφάλι. Και κάπως έτσι το μπάσκετ έγινε η ζωή του.

Ο Ντόρσεϊ κλήθηκε από νωρίς να διαχειριστεί τα ζητήματα του μυαλού. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να πρέπει να... χωνέψει έναν συγκεκριμένο (μικρό) χρόνο συμμετοχής. Και την πάλη για να μπορέσει να παίξει.

Τα δύο πρώτα χρόνια στο ΝΒΑ, με τους Μέμφις Γκρίζλις ήταν ένα πελώριο σχολείο. Όταν στα χέρια του Ντόρσεϊ υπήρχαν μόνο μερικά δεκαήμερα συμβόλαιο και καμία εγγύηση, άφησε τις ΗΠΑ για την Ευρώπη. Την Ήπειρο που τον ανέδειξε.

Και ας θέλησε να δοκιμάσει για άλλη μία φορά το ΝΒΑ. Οι Ντάλας Μάβερικς του έδωσαν την ευκαιρία. Αλλά τελικά δεν ήταν τέτοια σε ένα γεμάτο ρόστερ.

Η Ευρώπη ήταν ξανά εκεί. Το αποκούμπι του. Όπως και τώρα. Ξανά στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα όπου είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία. Για άλλη μία προσπάθεια.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.