Χουάντσο: «Μοιάζαμε με Έλληνες Θεούς στον Παναθηναϊκό, σπουδαίος συμπαίκτης και φίλος ο Μπράουν»

Χουάντσο: «Μοιάζαμε με Έλληνες Θεούς στον Παναθηναϊκό, σπουδαίος συμπαίκτης και φίλος ο Μπράουν»

Newsroom
Ο Χουάντσο
Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μίλησε για τη σεζόν του με τον Παναθηναϊκό AKTOR και αποθέωσε τον Λορέντζο Μπράουν.

Mε την Εθνική Ισπανίας είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και προετοιμάζεται για τα κρίσιμα ματς του Προολυμπιακού. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού AKTOR μίλησε στην AS και στάθηκε στους πράσινους, αλλά και στον Λορέντζο Μπράουν.

Μεταξύ άλλων είπε...

Για τη σχέση του με τον Ρούντι: «Είναι ακρογωνιαίος λίθος της εθνικής ομάδας. Είναι ο αρχηγός μας, τον αγαπώ και τον σέβομαι πολύ. Του εύχομαι τα καλύτερα. Θα είναι ο ιδανικός τρόπος να κλείσει την καριέρα του αν πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ο μέντορας για όλους εμάς, είναι ο τελευταίος της χρυσής γενιάς που αποχωρεί».

Για το όνειρο να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ίσως ήμουν ο μόνος που πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν συμμετείχα. Είναι ένα αγκάθι στην καριέρα μου και γι’ αυτό θέλω πολύ να πάω στο Παρίσι. Το 2021 ήμουν στην παρέλαση, στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά δεν έπαιξα καθόλου. Ήταν δύσκολο για μένα, ίσως μία από τις πιο μεγάλες απογοητεύσεις στην καριέρα μου. Έχω ένα έξτρα κίνητρο».

Για τον Παναθηναϊκό: «Η σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, πολλά συναισθήματα, πολλές εμπειρίες. Έπαιξα καλά, έπαιξα άσχημα, είχα τραυματισμούς, δύσκολες στιγμές. Και μετά προσπάθησα να βρω τη θέση και τον ρόλο μου. Στη συνέχεια κερδίσαμε, έπαιξα και έγινα σημαντικός. Πήραμε Euroleague που ο Παναθηναϊκός είχε να κατακτήσει πολλά χρόνια και γι’ αυτό είχε χτιστεί. Και πήραμε το πρωτάθλημα με τον τρόπο που το πήραμε. Από το 0-2. Δεν το είχε κάνει πετύχει ο Παναθηναϊκός».

Για τους πανηγυρισμούς του: «Απόλαυσα κάθε στιγμή. Απόλαυσα κάθε πανηγυρισμό, σε κάθε αγώνα, σε κάθε στιγμή που παίζαμε σε γεμάτο ΟΑΚΑ. Το να πάμε στο Βερολίνο και να νιώθουμε ότι παίζουμε στην έδρα μας ήταν κάτι απίστευτο. Είχα δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Δεν τα παράτησα ποτέ. Όταν τραυματιζόμουν, δούλευα ακόμη περισσότερο, επένδυα πολλές ώρες για να προετοιμαστώ ώστε να έρθουν οι καλές στιγμές».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Έχω πάει σε τελικούς Παγκοσμίου, Ευρωμπάσκετ, playoffs του ΝΒΑ, αλλά ποτέ δεν βίωσα κάτι σαν αυτό. Ακόμη και την ημέρα που υπέγραψα δεν το πίστευα. Από το αεροδρόμιο που με περίμεναν 5-10 χιλιάδες άνθρωπο, μέχρι το πρώτο ντέρμπι που κερδίσαμε με τον Ολυμπιακό. Η συμπεριφορά που είχα σε κάθε εστιατόριο, σε κάθε καφετέρια, στο δρόμο, στα φανάρια. Μοιάζαμε με Έλληνες Θεούς. Είναι μια λεπτή ισορροπία, γιατί αν χάσεις, εσύ είσαι ο εχθρός. Είναι φοβερά όταν κερδίζεις, αλλά όταν χάνεις… προσοχή. Τώρα το απολαμβάνουμε, σαν Θεοί».

Για τους τίτλους με τον Παναθηναϊκό: «Είναι από τα πράγματα για τα οποία είμαι πιο περήφανος στην καριέρα μου. Έβαλα το όνομά μου στην έβδομη Euroleague του Παναθηναϊκού και όταν το καταφέρνεις αυτό, σε θυμούνται για πάντα. Είναι κάτι ιστορικό που θα κρατήσει για μια ζωή».

Για το αν είχε πίεση πάνω του: «Όχι, γιατί στο τέλος ήταν μια ομάδα που φτιάχτηκε για να κερδίσει την Euroleague. Αν δεν είχαμε κερδίσει την Euroleague και το πρωτάθλημα, θα νιώθαμε περισσότερο πίεση γιατί είχαμε ανάγκη έναν τίτλο. Χάσαμε το Super cup και ξέραμε ότι πρέπει να πάρουμε Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν, ώστε να νιώσω ξανά αυτό που ένιωσα στο Βερολίνο».

Για τον Λορέντζο Μπράουν: «Χαίρομαι πολύ που θα είναι μαζί μου στον Παναθηναϊκό. Είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Είναι κυρίαρχος στο παιχνίδι. Η Μακάμπι έφτασε κοντά στο να μας αποκλείσει στα playoffs χάρη κυρίως σε εκείνον. Σπουδαίος συμπαίκτης και φίλος. Πολύ χαρούμενος που θα είναι στην ομάδα μου. Θα πρέπει να δούμε πώς θα παίζουμε, γιατί έχουμε πολλούς σταρ και είναι σαφές πως δεν μπορούν να έχουν όλοι την μπάλα. Πρέπει να προσαρμοστείς, αλλά είναι σπουδαία μεταγραφή. Πήραμε έναν από τους δύο καλύτερους point guard στη Euroleague μαζί με τον Καμπάτσο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.