Παναθηναϊκός, Ντάνιελ Τάις: Η δύσκολη περίπτωση του Γερμανού σέντερ

Παναθηναϊκός, Ντάνιελ Τάις: Η δύσκολη περίπτωση του Γερμανού σέντερ

Ντάνιελ Τάις
Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται στην αγορά για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη ο οποίος αναμένεται να κλείσει το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, με το όνομα του Ντάνιελ Τάις να βρίσκεται ψηλά στη λίστα ωστόσο η περίπτωσή του να παρουσιάζει και πολλές δυσκολίες.

Αν μη τι άλλο το φετινό καλοκαίρι δεν θυμίζει ούτε στο... ελάχιστο το περσινό όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τους παίκτες που έπρεπε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός προκειμένου να «γεμίσει» το ρόστερ του. Πριν από έναν χρόνο οι «πράσινοι» είχαν βγει στην αγορά για να αποσπάσουν την υπογραφή από 11 παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά και να έφερναν εκ νέου τους «πράσινους» στην κορυφή.

Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας και χρειάζονται απειροελάχιστες κινήσεις προκειμένου να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ του με σκοπό να διατηρήσει τα σκήπτρα εντός και εκτός των συνόρων.

Η πρώτη έγινε και μάλιστα ήταν από το... πάνω ράφι με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ποιότητα στην ήδη ποιοτική backcourt του «τριφυλλιού». Η δεύτερη κίνηση αφορά την frontline και δη τον παίκτη ο οποίος θα πλαισιώσει τον Ματίας Λεσόρ στο «ζωγραφιστό».

Δεδομένα ο Παναθηναϊκός ψάχνει εκ νέου πρωτοκλασάτο παίκτη και εδώ και καιρό έχει κυκλώσει το όνομα του Ντάνιελ Τάις. Βέβαια η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το μεσημέρι της Κυριακής (7/7) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέβασε ένα story στο οποίο έχει «γκουγκλάρει» τον Γερμανό σέντερ βάζοντας... φωτιά στους φίλους των «πρασίνων».

Αν μη τι άλλο πρόκειται για έναν παίκτη από το... πάνω ράφι, ο οποίος έχει πολύ καλή παρουσία στο ΝΒΑ με 373 ματς κανονικής περιόδου και 7.4 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ, σουτάροντας με 62% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 72% στις βολές. Έχει αγωνιστεί σε Σέλτικς, Ρόκετς, Μπουλς, Πέισερς και Κλίπερς ενώ πριν από 10 μήνες στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στις Φιλιππίνες με την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Το συμβόλαιό του στο ΝΒΑ (και δη με τους Κλίπερς που ήταν η τελευταία του ομάδα) ολοκληρώθηκε έχοντας λάβει 1.7 εκατομμύρια δολάρια (μεικτά) για τη σεζόν 2023-24. Φυσικά για να περάσει τον Ατλαντικό και να αγωνιστεί στην Euroleague το κασέ του θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωσή του ωστόσο μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το δέλεαρ του ΝΒΑ είναι μεγάλο και αν και εφόσον υπάρξει πρόταση που να τον ικανοποιεί (αγωνιστικά και οικονομικά) θα είναι εξαιρετικά δύσκολα να την αρνηθεί. Υπάρχουν ομάδες που τον έχουν στο μπλοκάκι τους χωρίς να υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη προσέγγιση.

Παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης ο οποίος ταιριάζει στα «θέλω» του Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο προπονητή να «κοιτάζει» και άλλες περιπτώσεις παικτών οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.