Παναθηναϊκός, Σενγκέλια: Οι σκέψεις και τα δεδομένα με τον Γεωργιανό

Παναθηναϊκός, Σενγκέλια: Οι σκέψεις και τα δεδομένα με τον Γεωργιανό

Σενγκέλια
Ο Τόκο Σενγκέλια είναι ένας από τους παίκτες που εξετάζεται από τον Εργκίν Αταμάν για μια θέση στη front line των «πρασίνων» ενόψει της νέας σεζόν. Τα δεδομένα και τι ισχύει με την περίπτωση του Γεωργιανού πάουερ φόργουορντ.

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν να «κοιτάζουν» παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ρόστερ της ομάδας ώστε να μπει και η τελευταία πινελιά.

Ο Τόκο Σενγκέλια, ο οποίος είχε απασχολήσει έντονα τον Παναθηναϊκό AKTOR και το προηγούμενο καλοκαίρι πριν αποκτηθεί ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, βρίσκεται στη λίστα του Τούρκου προπονητή για την front line της ομάδας. Και αυτό διότι βλέπει έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να «κουμπώσει» σε πολλά σχήματα της front line χωρίς να επηρεαστεί και ο χρόνος συμμετοχής του Ματίας Λεσόρ. Για την ακρίβεια, ο Σενγκέλια όχι μόνο είχε απασχολήσει πριν από έναν χρόνο το «τριφύλλι» αλλά είχε επέλθει και συμφωνία μαζί του πριν ανάψει η Βίρτους Μπολόνια το «κόκκινο φως» κρατώντας τελικά τον παίκτη στις τάξεις της ομάδας.

Τι ισχύει όμως με την περίπτωση του Γεωργιανού πάουερ φόργουορντ το φετινό καλοκαίρι; Συγκεκριμένα είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο το 2022 με την προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Η καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να δώσει μια ομάδα ένα (χαμηλό) buy out προκειμένου να τον αποκτήσει ήταν η 5η Ιουλίου αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί (ουσιαστικά) και ο 3ος χρόνος ο οποίος θα του αποφέρει άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από 10 ημέρες ο CEO της Βίρτους, Λούκα Μπαράλντι δήλωνε με σιγουριά σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Σενγκέλια θα παραμείνει στη Μπολόνια για άλλα δύο χρόνια. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω εξέλιξη, δεν προχώρησε καμία συζήτηση και θεωρείται αδύνατον να παραμείνει περισσότερο ο παίκτης στην Μπολόνια. Σε αντίθεση με πέρυσι και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στις τάξεις της ιταλικής ομάδας (σ.σ. λιγότερα έσοδα από τον κεντρικό χορηγό) δεν θα είναι δύσκολο για μια άλλη ομάδα να τον αποκτήσει αυτό το καλοκαίρι (σ.σ. ακόμα και αν έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία) με χαμηλό buy out και κατόπιν συμφωνίας με τους Ιταλούς.

Τ' όνομά του παραμένει στο «μπλοκάκι» του Αταμάν ο οποίος ωστόσο δεν βιάζεται πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Ο Σενγκέλια από τη πλευρά του θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού (σ.σ. όπως το ήθελε πολύ και πέρυσι, πολύ πριν εκτοξευθούν οι «πράσινοι» στην Euroleague) αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επίσημη κίνηση από πλευράς των «πρασίνων» προς τον παίκτη, οι οποίοι -απλά και μόνο- ρωτήσαν πρόσφατα για το ακριβές status του Γεωργιανού. Αν και εφόσον ο Παναθηναϊκός θελήσει να κινηθεί δυναμικά για τον Σενγκέλια, θα έχει και όλες τις πιθανότητες με το μέρος του.

Ο Τόκο Σενγκέλια πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν καθώς αγωνίστηκε φέτος σε 31 ματς της Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 14.5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2.7 λάθη ανά 27:25' λεπτά συμμετοχής ενώ σούταρε με 58% στα δίποντα, 29% στα τρίποντα και 79% στις βολές.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.