Ολυμπιακός, ΜακΚίσικ: Επιμένει για την απόκτησή του η Μονακό!

Ολυμπιακός, ΜακΚίσικ: Επιμένει για την απόκτησή του η Μονακό!

Ο Σακιελ ΜακΚισικ με τη φανελα του Ολυμπιακού
Τον Σακίλ ΜακΚίσικ θέλει να κάνει δικό της η Μονακό που επιμένει για την απόκτησή του, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει κάνει... κρούση στον Ολυμπιακό.

Το ενδιαφέρον της Μονακό για τον Σακίλ ΜακΚίσικ και την απόκτησή του παραμένει αρκετά έντονο. Όπως διαβάσατε πριν από μερικές ημέρες στο Gazzetta, ο Αμερικανός έχει πρόταση από τους Μονεγάσκους για να απαρνηθεί τα «ερυθρόλευκα» και να μετακομίσει στο Μόντε Κάρλο. Και αυτή η προσφορά παραμένει στο τραπέζι, με τη Μονακό να επιμένει για την απόκτησή του.

Η πρόταση έχει φτάσει εδώ και μέρες στον παίκτη, χωρίς όμως ακόμα η Μονακό να... χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού. Κάτι τέτοιο πρέπει να συμβεί, αν θέλει να αποκτήσει τον ΜακΚίσικ, μιας και εκείνος δεσμεύεται με συμβόλαιο στους Πειραιώτες που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ωστόσο η Μονακό έχει δείξει πως θέλει να τον αποκτήσει, αφού χρειάζεται έναν παίκτη στο «2» που μπορεί υπό προϋποθέσεις να ανεβαίνει και μία θέση, με τον ΜακΚίσικ να γνωρίζει πολύ καλά αυτόν τον ρόλο από τη θητεία του όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αγορά που δε δίνει αρκετές επιλογές αλλά και τη φυγή του Τζόρνταν Λόιντ για το Ισραήλ, κάνουν τον ΜακΚίσικ βασικό στόχο για τους Μονεγάσκους. Την περασμένη σεζόν ο ΜακΚίσικ ολοκλήρωσε με 7.3 πόντους μέσο όρο σε σχεδόν 16,5 λεπτά στη EuroLeague, έχοντας παράλληλα 1.6 ριμπάουντ και από μία ασίστ αλλά και ένα κλέψιμο.

 

Τα οικονομικά δεδομένα για ΜακΚίσικ σε Μονακό και Ολυμπιακό

Η πλευρά του ΜακΚίσικ έχει στα χέρια της μια πρόταση της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό που θα έχει λαμβάνειν ο Αμερικανός για τα επόμενα δύο χρόνια, αν βάλει την υπογραφή του στο κλειστό συμβόλαιο που του προσφέρεται.

Ποσό μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία του αν παραμείνει στο λιμάνι. Στον Ολυμπιακό, για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του οι απολαβές του αγγίζουν τις 700.000 δολάρια.

Ο ρυθμιστής Βεζένκοβ

Το δεδομένο από πλευράς Ολυμπιακού είναι ένα. Ο ΜακΚίσικ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει ως ελεύθερος. Αν η Μονακό θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει πρώτα να τα βρει με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» για να προχωρήσει το deal.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει συμφωνήσει για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, μόλις μείνει ελεύθερος από τους Ράπτορς στους οποίους κατέληξε μέσω trade.

Μόλις πάρει επίσημη μορφή η επιστροφή του MVP της σεζόν 2022-23, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν σε σκέψεις για το αν και εφόσον μπορούν να αφήσουν κάποιον παίκτη τους και για το ποιος θα είναι αυτός. Όταν συμβούν τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός φαίνεται διατεθειμένος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μονακό για να ακούσει την πρότασή της ώστε να αποκτήσει τον 34χρονο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.