Παρί: «Με Τιάγκο Σπλίτερ προπονητή στην Euroleague»

Παρί: «Με Τιάγκο Σπλίτερ προπονητή στην Euroleague»

Τιάγκο Σπλίτερ
Η Παρί φαίνεται πως θα μπει στην Euroleague έχοντας προπονητή τον άλλοτε πρωταθλητή του NBA, Τιάγκο Σπλίτερ.

Η Παρί έχει αρχίσει να ετοιμάζεται για μία από τις πιο ιστορικές σεζόν στην ιστορία της καθώς από τη νέα χρονιά, θα αγωνίζεται πλέον στην Euroleague, έχοντας κατακτήσει το EuroCup της περασμένης περιόδου.

Ένας από τους... πονοκεφάλους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας, είναι ποιος θα αναλάβει τα ηνία του πάγκου σε αυτό το δύσκολο ξεκίνημα. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το γαλλικό BeBasket, ο «εκλεκτός» φαίνεται πως είναι ο Τιάγκο Σπλίτερ.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός, στο παρελθόν υπήρξε μεταξύ άλλων παίκτης της Μπιλμπάο, της Βαλένθια, των Σαν Αντόνιο Σπερς (όπου και πήρε το πρωτάθλημα του 2014), των Ατλάντα Χοκς αλλά και των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Τα τελευταία ωστόσο χρόνια εργάζεται ως βοηθός σε τεχνικά επιτελεία ομάδων του NBA, έχοντας περάσει μία τετραετία στους Μπρούκλιν Νετς (2019-23) αλλά και στους Χιούστον Ρόκετς.

Ο προηγούμενος προπονητής της Παρί, ο Φινλανδός Τουόμας Λισάλο, το 2023 είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών με τον σύλλογο από τη γαλλική πρωτεύουσα, ωστόσο στις 8 Ιουλίου του 2024, ενώ απέμεναν δηλαδή ακόμη 2 χρόνια, οι Μέμφις Γκρίζλις τον απέκτησαν ως πρώτο βοηθό στο προπονητικό επιτελείο.

@Photo credits: fiba.basketball

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.