Επίσημο: Ο Τιάγκο Σπλίτερ θα κοουτσάρει την Παρί στη EuroLeague

Επίσημο: Ο Τιάγκο Σπλίτερ θα κοουτσάρει την Παρί στη EuroLeague

Newsroom
Επίσημο: Ο Τιάγκο Σπλίτερ θα κοουτσάρει την Παρί στη EuroLeague
H Παρί αποτελεί το μοναδικό new entry στη EuroLeague της σεζόν 2024/25 και ο Τιάγκο Σπλίτερ θα κοουτσάρει τους Γάλλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Παρί θα παραταχθεί στη EuroLeague της επόμενης σεζόν ως κάτοχος του EuroCup, δίνοντας το χρίσμα στον Τιάγκο Σπλίτερ για τη θέση του head coach μετά την αποχώρηση του Τόμας Ίσαλο για τους Μέμφις Γκρίζλις.

Με το Παρίσι να θεωρείται σπουδαία αγορά στο παγκόσμιο μπάσκετ και το ΝΒΑ να το επισκέπτεται συχνά για αγώνες της regular season, η προσπάθεια να υπάρξει ομάδα από τη γαλλική πρωτεύουσα στην ελίτ κορυφώθηκε φέτος με τη συμμετοχή της Παρί στη EuroLeague.

Οι Γάλλοι επισημοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 39χρονο Βραζιλιάνο, ο οποίος εργάστηκε το διάστημα 2019-23 ως βοηθός προπονητής στους Μέμφις Γκρίζλις. Ο Σπλίτερ κατέκτησε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ το 2014 με τους Σαν Αντόνιο Σπερς ενώ έφτιαξε το όνομά του στην Μπασκόνια πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.