Ολυμπιακός: Αλήθεια τώρα, υπάρχουν σκέψεις παραχώρησης του Πετρούσεφ;

Ολυμπιακός: Αλήθεια τώρα, υπάρχουν σκέψεις παραχώρησης του Πετρούσεφ;

Ολυμπιακός: Αλήθεια τώρα, υπάρχουν σκέψεις παραχώρησης του Πετρούσεφ;
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες απορεί με το σενάριο δανεισμού του Φιλίπ Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα, γράφει για την παραμονή του Άλεκ Πίτερς και την «καραμπόλα» με Μήτρου Λονγκ, ΜακΚίσικ και Λούντζη.

Καιρό έχουμε να τα πούμε, αλλά η αλήθεια είναι πως δε συνέβαινε και τίποτα συνταρακτικό στον Ολυμπιακό. Απαντες ανέμεναν να τελειώσει η διαδικαστική υπόθεση του Σάσα Βεζένκοβ με τους Ράπτορς, κάτι το οποίο συνέβη χθες κι έτσι και εγώ βρήκα μία καλή αφορμή. Αν και στην πορεία της σκέψης μου ανακάλυψα κι άλλες τις οποίες θα παραθέσω.

Στον Ολυμπιακό διατηρούσαν ένα πολύ μικρό ποσοστό ανησυχίας για την αποδέσμευση του Βεζένκοβ, αλλά ο ίδιος ο παίκτης έβγαζε μία σιγουριά η οποία δεν άφηνε περιθώρια. Ο Σάσα ήθελε να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα και το απέδειξε με κάθε τρόπο. Αφησε στην άκρη την αρκετά μεγαλύτερη οικονομικά, πρόταση του Παναθηναϊκού και επίσης χάρισε στους Ράπτορς τα περίπου 6.700.000 δολάρια που είχε να παίρνει από το εγγυημένο συμβόλαιο. Τι άλλο να έκανε δηλαδή;

Πλέον χρειάζεται από τους πρωταγωνιστές υπομονή για λίγες ώρες μέχρι η αντίστροφη μέτρηση των 48 ωρών να τερματίσει. Οι ατζέντηδες του παίκτη έχουν γνωστοποιήσει την επιθυμία του να μη συνεχίσει στο NBA αποτρέποντας ακόμη και την ελάχιστη πιθανότητα που κάποια από τις 28 ομάδες (βγάζω Κινγκς, Ράπτορς) θα ήθελε να τον αποκτήσει.

Και αντί να λύνει προβλήματα ο Βεζένκοβ... δημιουργεί. Αυτό κι αν είναι «τρελό». Προφανώς υπερβάλω, ωστόσο στην ομάδα οφείλουν να ξεκινήσουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αποχώρησης κάποιου παίκτη. Οι ίδιοι έλεγαν πως «δεν θα συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση για παίκτη μας μέχρι να δούμε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του Βεζένκοβ». Θα το δουν. Και;

Πάμε να αναλύσουμε λίγο τα δεδομένα που υπάρχουν στην παρούσα φάση. Γιατί να σας υπενθυμίσω πως το καλοκαίρι και ειδικά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ αυτά αλλάζουν πάραυτα.

Πετρούσεφ

Φήμες περί επιθυμίας του Πίτερς να φύγει

«Ο δεύτερος ξάδερφος του Πίτερς έχει έναν φίλο του οποίου ο κολλητός είπε σε ένα γνωστό μου ό,τι ζήτησε να φύγει». Και κάπως έτσι εξαπλώθηκε πως ο «Αλέκος»... ξενέρωσε με τον ερχομό του Βεζένκοβ και θέλει να φύγει. Φήμες...

Ανθρωποι του Ολυμπιακού έχουν συνομιλήσει μαζί του τουλάχιστον τρεις φορές το τελευταίο δεκαήμερο και τους εξέφρασε την ανυπομονησία να ξεκινήσει η σεζόν με τον Σάσα δίπλα του. Στην κυριολεξία δίπλα του όμως αφού ο Μπαρτζώκας υπολογίζει να του δώσει αρκετό χρόνο και στη θέση «3». Προσωπικά έχω εκφράσει την άποψή μου πως ο Πίτερς δεν μπορεί να παίξει «τριάρι», αλλά προφανώς για αυτό δεν είμαι προπονητής. Αν ο coach και ο παίκτης πιστεύουν σε αυτό το project, τελείωσε το θέμα.

Θα είναι έγκλημα αν παραχωρηθεί ο Πετρούσεφ

Πάμε τώρα και στον Σέρβο φόργουορντ ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα της χώρας του στα φιλικά προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχει βρει χημεία με τον Νίκολα Γιόκιτς και κάνει απίθανα πράγματα. Κι αυτά να μην έκανε, απορώ πως στον Ολυμπιακό τριγυρίζει στο μυαλό τους σενάριο παραχώρησής του.

Να δώσω κι εδώ τα δεδομένα και να συνεχίσω με τη δική μου σκέψη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μαζί με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο δε συζητούν καν το ενδεχόμενο να δώσουν τον Πετρούσεφ. Κανονικά εδώ θα έπρεπε να μπει και τελεία και παύλα, αλλά ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς πιέζει αφόρητα τους Πειραιώτες. Προφανώς με την ευλογία του ίδιου του παίκτη την οποία θεωρώ δικαιολογημένη. Κάθε παίκτης θέλει να παίζει. Ο Πετρούσεφ με τον ερχομό του Βεζένκοβ καταλαβαίνει πως ο χρόνος του θα είναι συγκεκριμένος. Πέρυσι στην Euroleague είχε 15 λεπτά. Προφανώς και ο Σάσα δεν θα πάρει ένα σκασμό λεφτά για να παίζει 25 λεπτά, αλλά η σεζόν είναι μεγάλη, είναι απαιτητική και στον Ολυμπιακό ταλαιπωρήθηκαν αρκετά πέρυσι από τραυματισμούς. Επίσης αστερίσκος... με υγιή τα τρία σέντερ, ο Σέρβος δεν θα χρειαστεί να ανέβει στο «5» όπως έγινε στους τελικούς πρωταθλήματος.

Συνεχίζω με τα δεδομένα. Ο Ερυθρός Αστέρας τα έχει βρει σε όλα με τον παίκτη για να τον αποκτήσει με μορφή ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ. Το γράφω με κεφαλαία γιατί είναι σημαντικό. Αλλά η ομάδα του Σφαιρόπουλου θέλει και να μοιραστεί με τους Πειραιώτες το συμβόλαιο του 1.000.000 που έχει ο παίκτης. Καθίστε ρε παιδιά εκεί στο Βελιγράδι. Και τον παίκτη θέλετε και να δώσετε τα μισά λεφτά χρήματα θέλετε. Πολλές οι απαιτήσεις.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί τεράστιο prospect τον 24άχρονο φόργουορντ. Παίκτη με μεγάλη προοπτική. Από την άλλη όμως αν ο παίκτης πει «θέλω να φύγω», δύο επιλογές έχει η ομάδα. Η μία είναι να του εξηγήσει και κυρίως ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ πως θα έχει σημαντικό ρόλο σε μία σεζόν που όλοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην κατάκτηση των σοβαρών τίτλων. Να του δώσει να καταλάβει πως τον έχει ανάγκη. Ο άλλος είναι να τον ακούσει,να σεβαστεί την επιθυμία του και να τον δώσει δανεικό στον Ερυθρό Αστέρα.

Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής: Κρατάς έναν παίκτη που δεν θέλει να παίξει για σένα (όχι γιατί σε αντιπαθεί κλπ, απλά γιατί πιστεύει πως δεν θα εξελιχθεί) ή όχι; Πριν απαντήσετε εσείς, να το κάνω εγώ. Ναι, τον κρατάς. Δεν χωρά και μεγάλη δόση δημοκρατίας σε τέτοιες αποφάσεις. Του λες υπάρχει συμβόλαιο. Σε πιστεύω. Θα παίξεις. Σε θέλω. Υποφέραμε από τραυματισμούς πέρυσι. Η σεζόν έχει 80 περίπου αγώνες. Μένεις εδώ. Τέλος.

Θα μου πει κάποιος «άρα να έκαναν το ίδιο και οι Ράπτορς σε σχέση με τον Βεζένκοβ». Η νοοτροπία στο NBA είναι εντελώς διαφορετική. Για τις ομάδες αυτές όλοι οι παίκτες μετά τους δέκα πρώτους στο ροτέισον, είναι αναλώσιμοι και περνούν σχεδόν απαρατήρητοι. Αν μιλούσαμε για ευρωπαϊκό σύλλογο, θα ήταν ίδια η απάντησή μου.

Ο Πετρούσεφ δεν πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η άποψή μου.

Μητρου Λονγκ

Να αδειάσει μία θέση στην περιφέρεια

Εχουμε και λέμε. Ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Βεζένκοβ και την αποχώρηση του Τανούλη που πήγε σε ομάδα της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι κάτοχος διαρκείας κορτ σιτ στο ΟΑΚΑ, μετρά 16 παίκτες. Θα φύγει δεδομένα ο Μπραζντέικις και πάμε στους 15. Πολλοί.

Στον Ολυμπιακό θα άκουγαν πλέον την πρόταση της Μονακό για τον ΜακΚίσικ. Όπως και θα άκουγαν μία πρόταση για τον Ναζ Μήτρου Λονγκ. Ο ομογενής γκαρντ έχει συμβόλαιο 650.000 δολαρίων και έπαιξε καθ' υπερβολή, για ένα μηδενικό λιγότερο. Αν γλιτώσει από αυτά τα χρήματα θα δώσει ένα μέρος στον Λούντζη ο οποίος θα αισθανθεί πιο σημαντικός στο ρόλο του στην ομάδα και με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθεί και ο αριθμός των γηγενών παικτών. Ο Λούντζης περιμένει γιατί πολύ απλά θέλει να ανανεώσει με τους «ερυθρόλευκους», αλλά το παιδί βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία και σίγουρα έδειξε περισσότερα πράγματα από τον Μήτρου Λονγκ.

Συνεπώς αν φύγει ο «Σακ» πάμε στους 14, αν μείνει πάμε στους 15 παίκτες ρόστερ. Με 6 γηγενείς παίκτες. Τους Παπανικολάου, Λαρεντζάκη, Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ και Μήτρου Λονγκ ή Λούντζη.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού

PG: Γουόκαπ, Γουίλιαμς Γκος, Έβανς, Μήτρου Λογνκ

SG: Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ

SF: Παπανικολάου, Πίτερς

PF: Βεζένκοβ, Πετρούσεφ

C: Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ

ΥΓ: Οι προσθήκες ολοκληρώθηκαν με μοναδικό αστερίσκο τον Λούντζη ο οποίος είναι free agent.

ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός έχει μόλις τέσσερα συμβόλαια κάτω του 1.000.000 ευρώ. Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Ράιτ και Μήτρου Λονγκ. Του Εβανς δεν το υπολογίζω γιατί θα πάρει λίγα χρήματα λόγω του τραυματισμού του και επειδή θα παίξει ελάχιστα την ερχόμενη σεζόν.

ΥΓ 3: Για την προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας σε Λιλ και μακάρι σε Παρίσι, θα μιλάμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

@Photo credits: eurokinissi, Χρήστος Ζωίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.