Ματέους Πονίτκα: «Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, μετάνιωσα για την περίοδο στην Παρτιζάν»

Ματέους Πονίτκα: «Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις, μετάνιωσα για την περίοδο στην Παρτιζάν»

Newsroom
Ο Ματέους Πονίτκα με τη φανέλα της Παρτιζάν
Ο Ματέους Πονίτκα σε συνέντευξη του στη Mozzart Sport αναφέρθηκε στην περασμένη σεζόν με την φανέλα της Παρτιζάν της οποίας δεν είναι πλέον παίκτης αλλά και πως βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με άλλο σύλλογο.

Ο Ματέους Πονίτκα (31 ετών, 1.98 μέτρα) ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την σερβική ομάδα, σε συνέντευξη του στη Mozzart Sport περιέγραψε όσα συνέβησαν την σεζόν που μας άφησε, πως ήταν η συνεργασία του με τον κόουτς Ζέλικο Ομπράντοβιτς αλλά και τι θετικά στοιχεία κρατάει από το πέρασμα του στην Παρτιζάν με της οποίας την φανέλα αγωνίστηκε για μια σεζόν.

Επιπρόσθετα δήλωσε πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλη ομάδα με την οποία εκτός απροόπτου θα αποτελέσει και επίσημα μέλος της.

Την σεζόν 2023-2024 στα παρκέ της Euroleague ο Πολωνός φόργουορντ, μέτρησε 2.4 πόντους και 2.2 ριμπάουντ σε περίπου 14 λεπτά συμμετοχής.

Η συνέντευξη του Πονίτκα

Για τη θητεία του στην Παρτίζαν: «Στενοχωρήθηκα, το λέω σοβαρά. Είχα μια περίοδο στενοχώριας για τη σεζόν στην Παρτιζάν και για όλα όσα χάσαμε. Αλλά τώρα αυτό είναι πίσω μου, προχωράω. Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις. Μετάνιωσα για την περίοδο στην Παρτιζάν. Κοίτα, θεωρώ τον εαυτό μου τίμιο άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν, κυρίως στον εαυτό μου. Δεν ήταν καλή σεζόν. Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πώς έπαιξα, δεν ταίριαξα και δεν βοήθησα όπως ήθελα.

 

Δεν θα ήθελα να βρω δικαιολογία αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός ο τραυματισμός στον ώμο λίγο πριν την έναρξη της σεζόν με έβγαλε εκτός ρυθμού. Ήρθε τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν που όλοι παλεύαμε για ρόλους στην ομάδα.
Για να μην μπω σε λεπτομέρειες τώρα αλλά ένιωθα τον πόνο για πολύ καιρό, μόνο κάποια στιγμή τον Μάρτιο μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τον ώμο μου κανονικά χωρίς να νιώθω πόνο. Μέχρι τότε η σεζόν είχε ήδη προχωρήσει αρκετά και ήταν πραγματικά δύσκολο να επιβληθεί κανείς υπό αυτές τις συνθήκες».

Για το αν έχει συζητήσει με άλλη ομάδα: «Έχω. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Λίγα πράγματα ακόμα αλλά δεν μπορώ να πω ποιος σύλλογος είναι. Θα πω απλώς ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω την ευκαιρία να παίξω ξανά σε υψηλό επίπεδο, να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου, που είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για μένα».

Τι κρατάει από την συνύπαρξη του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είχα αρκετές ανοιχτές συζητήσεις με τον προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι ήμουν ειλικρινής και μίλησα αντικειμενικά. Φυσικά, είχε και την πλευρά του σε όλη την ιστορία την οποία σέβομαι. Είναι εξαιρετικός προπονητής και το έδειξε έμπρακτα.

Ψάχνει για το τέλειο και αυτό είναι δύσκολο να γίνει ειδικότερα με παίκτες που έχουν σύγχρονη νοοτροπία. Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτό που θέλει. Θέλει να παίξουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο ως ομάδα, τέλεια αλλά μερικά πράγματα είναι πολύ δύσκολα να γίνουν. Αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε κάποιες παλαιότερες εποχές πριν από 15 ή 20 χρόνια, μπορεί να ήταν πιο εύκολο, αλλά σε αυτούς τους νέους καιρούς είναι δύσκολο να αναζητήσεις και να πετύχεις την τελειότητα. Ο Ομπράντοβιτς είναι τελειομανής και όλα είναι στις λεπτομέρειες για αυτό έχει κατακτήσει όλους αυτούς τους τίτλους».

Για το αν περίμενε όλες αυτές τις αλλαγές στην Παρτίζαν: «Ήταν σαφές ότι θα χρειαζόντουσαν αλλαγές. Ελπίζω η Παρτιζάν να βρει τον τρόπο να κερδίσει και να είναι ανταγωνιστική. Το εύχομαι ειλικρινά».

Για το ότι δεν παρέμεινε στην ομάδα: «Συζητήσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Είχα συμβόλαιο για να μείνω, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να πάω κάπου όπου θα μπορούσα να παίξω ξανά σε πιο σημαντικό ρόλο. Ο σύλλογος μου είπε ότι θέλει επίσης να πάει σε διαφορετική κατεύθυνση με νέους παίκτες. Ήταν λογικό να χωρίσουν οι δρόμοι μας».

Τι του μένει από την θητεία του στην Παρτίζαν: «Οι οπαδοί, η ατμόσφαιρα. Ένα μοναδικό πράγμα που είναι δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν το έχει ζήσει. Θα θυμάμαι κάποια ματς για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Φυσικά ακόμα μετανιώνουμε για τα τρόπαια που δεν κατακτήσαμε».

Για τον τρόπο που κατέκτησε τον τίτλο ο Ερυθρός Αστέρα με 20-0: «Τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο για μένα. Ήμασταν στα αποδυτήρια, η μισή ομάδα έχει ήδη πάει σπίτι και ξαφνικά κάποιος μπαίνει στα αποδυτήρια και μας λέει ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο παρκέ και μας περιμένει να παίξουμε. Μια απίστευτη κατάσταση, αλλά και πάλι αυτά είναι μερικά παιχνίδια μεταξύ δύο συλλόγων, λυπάμαι που όλα τελείωσαν έτσι, χωρίς να ολοκληρωθεί το παιχνίδι. Θα ήταν καλύτερα για όλους αν είχαμε παίξει κανονικά το παιχνίδι ως το τέλος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.