Kάιλ Γκάι: Αποσύρθηκε στα 26 και επιστρέφει σε άλλο ρόλο στο Virginia

Νίκος Καρφής
Ο Γκάι
Ο Κάιλ Γκάι πήρε την απόφαση να τελειώσει την καριέρα του και να επιστρέφει στο πανεπιστήμιο του Virginia σε νέο ρόλο.

Κανείς δεν το περίμενε κι όμως ο Κάιλ Γκάι έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του σαν παίκτης του μπάσκετ. Μόλις στα 26 του χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στο αγαπημένο του Virginia και να πάρει θέση στο επιτελείο της ομάδας σαν athlete development mentor-special assistant.

Στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2023-24, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Τενερίφη. Μάλιστα απέκλεισε το Περιστέρι στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό ηττήθηκε από τη Μάλαγα.

Θρύλος για το Virginia

Ο Γκάι είχε χαρίσει τον τίτλο στο Virginia το 2019. Τότε οι Cavaliers ήταν φαβορί για κατάκτηση. Όμως στα ημιτελικά το Auburn έβαλε πολύ δύσκολα στην παρέα του Kάιλ Γκάι. Το Auburn ήταν μπροστά στο σκοτ με 10 πόντους, πέντε λεπτά πριν τη λήξη και το Virginia χρειαζόταν μια μεγάλη ανατροπή. Και τότε ο Γκάι εμφανίστηκε.

Εκεί όπου το Virginia είναι πίσω με τέσσερις πόντους, 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Γκάι έκανε τα δικά του. Τρίποντο από τη γωνιά και μειώνει σε 61-60. Το Auburn βάζει μια βολή και ο Γκάι παίρνει ξανά την ευθύνη, κερδίζοντας φάουλ στην προσπάθεια του για τρεις, 0.6 για τη λήξη. Πάει στη γραμμή των βολών και κάνει 3/3, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του. Δηλαδή κάτι σαν τον Ρέτζι Μίλερ, τον θρύλο των Πέισερς που είχε βάλει 8 πόντους σε 9 δευτερόλεπτα. Σε εκείνο το ματς σταμάτησε στους 15, ενώ και στον τελικό πήρε την ομάδα στις πλάτες του, όπου με 24 πόντους, οδήγησε το Virginia στον τίτλο στην παράταση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.