Σμάιλαγκιτς: «Η Ζάλγκιρις είναι τρομερή για την ανάπτυξη των παικτών, η γυναίκα μου είπε να υπογράψω με κάθε κόστος»

Σμάιλαγκιτς: «Η Ζάλγκιρις είναι τρομερή για την ανάπτυξη των παικτών, η γυναίκα μου είπε να υπογράψω με κάθε κόστος»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Αλεν Σμάιλαγκιτς με τη φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου
Ο Άλεν Σμάιλαγκιτς αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να πάει στη Ζάλγκιρις Κάουνας αλλά και έναν διάλογο που είχε με τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος αφορούσε τον γάμο του.

Ο Άλεν Σμάιλαγκιτς από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην Euroleague φορώντας τη φανέλα της Ζάλγιρις Κάουνας, η οποία τον απέκτησε ύστερα από 3 χρόνια στην Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Ο 24χρονος Σέρβος που παίζει στη θέση του σέντερ και του πάουερ φόργουορντ σε μία πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο επέλεξε να πάει στη συγκεκριμένη ομάδα ενώ μοιράστηκε και έναν διάλογο που είχε με τον νέο του προπονητή, Αντρέα Τρινκιέρι, λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του.

«Νιώθω υπέροχα. Γνώρισα τα άλλα παιδιά και τον προπονητή. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος, ειδικότερα αφού μιλάει τη γλώσσα μου. Έτσι μπορούμε να μιλήσουμε λίγο καλύτερα και να καταλάβω όλα όσα μου λέει.

Ήρθα στη Ζάλγκιρις γιατί άκουσα ότι είναι μία μπασκετική πόλη. Όλοι στηρίζουν το μπάσκετ. Το κλαμπ είναι τρομερό για την ανάπτυξη των παικτών. Νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε την κορυφαία θέση.

Για να είμαι ειλικρινής, λίγες ημέρες πριν τον γάμο μου, μίλησα με τον Τρινικέρι. Οι πρώτες του λέξεις ήταν “Χαρούμενη σύζυγος, χαρούμενη ζωή" (Happy wife, happy life). Η γυναίκα μου είπε τότε “Υπέγραψε με κάθε κόστος”. Ήταν αστείο.

Φυσικά, μιλήσαμε και μου είπε τι περιμένει από εμένα και τι δεν θέλει να κάνω. Όλα όσα μου είπε, μου ακούστηκαν τρομερά. Αυτό ήταν που με έκανε να υπογράψω με τη Ζάλγκιρις.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς μου είπε ότι είναι μία τρομερή πόλη για την ανάπτυξη των μπασκετικών τεχνικών και απλά ώστε να αφοσιωθείς στο μπάσκετ ώστε να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.