Παναθηναϊκός, Γιούρτσεβεν: «Έχει πράγματα να αποδείξει, ταιριάζει πολύ στην Euroleague»

Γιώργος Κούβαρης
Γιουρτσεβέν
Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού AKTOR και ο Σκοτ Μόρισον, άμεσος συνεργάτης του Γουιλ Χάρντι στη Γιούτα Τζαζ, ο οποίος ζούσε επί καθημερινής βάσης τον Τούρκο σέντερ στο NBA, μιλάει στο Gazzetta και εξηγεί για ποιους λόγους μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Euroleague.

Από τον Παναθηναϊκό AKTOR λείπει ένα ακόμα κομμάτι προκειμένου να ολοκληρωθεί το παζλ ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό το «κομμάτι» το γνωρίζει πολύ καλά ο Εργκίν Αταμάν και πρόκειται για τον συμπατριώτη του και μέχρι πρότινος παίκτη της Γιούτα Τζαζ στο NBA.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, ο Ομέρ Γιούρτσεβεν αναμένεται να φορέσει τη φανέλα των «πρασίνων» και να στελεχώσει τη «front line» της ομάδας και δη τον Ματίας Λεσόρ προσφέροντας ποιοτικά λεπτά συμμετοχής ερχόμενος από τον πάγκο. Ο 26χρονος σέντερ είχε καλή παρουσία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μετρώντας συνολικά 113 ματς στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη με 5 πόντους κατά μέσο όρο, 4.6 ριμπάουντ και 54% στα σουτ εντός παιδιάς ανά 12 λεπτά συμμετοχής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα της απόκτησής του καθώς ξεκινάει την Πέμπτη (29/8) και η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, με το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να διεξάγεται από τις 30 του μήνες στη Σλοβενία.

Το Gazzetta επικοινώνησε με τον μέχρι πρότινος προπονητή του Ομέρ Γιούρτσεβεν στη Γιούτα Τζαζ και εκείνος «σκιαγράφησε» τον ύψους 2.11 μέτρων σέντερ. Ο λόγος για τον Σκοτ Μόρισον, ο οποίος αποτελεί τον άμεσο συνεργάτη του Γουίλ Χάρντι στους «Μορμόνους» και οποίος ζούσε την καθημερινότητα του Τούρκου μπασκετμπολίστα. Μεταξύ άλλων εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο παίκτης θα μπορέσει να ταιριάξει ιδανικά στην Euroleague, θεωρώντας ότι έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Συγκεντρωμένος απόλυτα σε όσα θέλει να πετύχει»

«Ο Ομέρ ήταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ακόμα και όταν δεν ήταν μέλος του πρώτου rotation, εκείνος δούλευε σκληρά και ήθελε κάθε μέρα να βελτιώνεται. Ήταν πολύ συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις του, τόσο εντός του παρκέ όταν δουλεύαμε ατομικά και με όλη την ομάδα, όσο και στην αίθουσα με τα βάρη για την ενδυνάμωση και την φυσική κατάσταση» ήταν τα λόγια του assistant coach της Γιούτα Τζαζ αναφορικά με τη ρουτίνα του Γιούρτσεβεν ενώ συνέχισε:

«Φρόντιζε πολύ καλά το σώμα του, τόσο όσον αφορά την ξεκούραση που έπρεπε να είχε, αλλά και όσον αφορά τη διατροφή του. Πρόσεχε πάρα πολύ επί καθημερινής βάσης. Ο Ομέρ είναι άριστος επαγγελματίας, πολύ ευχάριστος χαρακτήρας, έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ, είναι πάρα πολύ έξυπνος και πάντα είναι συγκεντρωμένος στον απόλυτο βαθμό στους στόχους του και σε όλα όσα θέλει να πετύχει. ».

«Δυνατό σημείο το ριμπάουντ, ταιριάζει πολύ στην Euroleague»

Μιλώντας προπονητικά και τα όσα μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, ο συνεργάτης του Γουίλ Χάρντι στη Γιούτα Τζαζ υποστήριξε ότι μπορεί να ταιριάξει καλύτερα στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού σε σχέση με αυτό του NBA: «Είναι δύσκολο να παραμείνει στο NBA. Απλούστατα το NBA δεν εκτιμά τόσο καλά τα δυνατά σημεία του Γιούρτσεβεν, όσο μπορεί να τα εκτιμήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για παράδειγμα τα δυνατά του σημεία, όπως είναι το ριμπάουντ, τα καλά σκριν και η θωράκιση που μπορεί να δώσει μέσα στη ρακέτα» ανάφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Προφανώς είναι σημαντικά στοιχεία και για τα δύο πρωταθλήματα. Τόσο για το NBA, όσο και για την Ευρώπη. Όμως στο ευρωπαϊκό μπάσκετ οι ομάδες προσπαθούν πραγματικά να εκμεταλλευτούν αυτά τα φυσικά χαρίσματα. Δηλαδή το να γεμίζει το ζωγραφιστό και να παίρνει τη μπάλα μέσα στο καλάθι. Και θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό στυλ. Όσον αφορά την άμυνα είναι αρκετά ευκίνητος, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί στην Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίζει τα pick n roll και να βγαίνει από τη ρακέτα για να καλύπτει την αδύναμη πλευρά.»

Και κατέληξε: «Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Τόσο για το σύνολο των δεξιοτήτων του και το μέγεθός του όπως ανέφερα και προηγουμένως αλλά και για την αντοχή και τη σκληράδα του που απαιτούνται στην Euroleague. Επίσης, θα παίξει με 'κάτι να αποδείξει' και υποθέτω ότι θα είναι πολύ ενθουσιασμένος καθώς θα αποτελέσει σταθερό μέλος της ομάδας, με χρόνο συμμετοχής στο rotation. Θα φέρει πολλή θετική ενέργεια στην ομάδα».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.