Ρεάλ Μαδρίτης: Επίσημα τέλος ο Γιαμπουσέλε, μετακομίζει στους Σίξερς

Γιώργος Κούβαρης
Γιαμπουσέλε
Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να γίνει κάτοικος... Φιλαντέλφια.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, ο Γάλλος φόργουορντ άφησε στα... κρύα του λουτρού τη Ρεάλ Μαδρίτης καθώς αποφάσισε να μετακομίσει άμεσα στο NBA για λογαριασμό των Φιλαντέλφια Σίξερς. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των ομάδων του NBA, με τους 76ers να τον κάνουν δικό τους.

Το μόνο που απέμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση καθώς εκκρεμούσε η καταβολή του NBA out προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία του και να βρεθεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όπερ και εγένετο. Η Ρεάλ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το «διαζύγιο» με τον Γιαμπουσέλε ο οποίος επιστρέφει στο NBA ύστερα από πέντε χρόνια.

Με τη φανέλα των Μαδριλένων, ο Γάλλος μπασκετμπολίστας κατέκτησε μία φορά το τρόπαιο της Euroleague, δύο φορές το ισπανικό πρωτάθλημα, μία φορά το κύπελλο και άλλες τρεις φορές το Super Cup Ισπανίας.

Ο Γιαμπουσέλε αγωνίστηκε σε 124 ματς της Euroleague έχοντας κατά μέσο όρο 10.8 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ, σουτάροντας με 57% στα δίποντα, 41% στα τρίποντα και 77% στις βολές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.