Μονακό: Αφαίρεση μιας νίκης και πρόστιμο λόγω απόκρυψης στοιχείων στην ανανέωση του Τζέιμς

Μονακό: Αφαίρεση μιας νίκης και πρόστιμο λόγω απόκρυψης στοιχείων στην ανανέωση του Τζέιμς

Τζέιμς
Διπλή τιμωρία για τη Μονακό, αφού η ανανέωση του συμβολαίου του Μάικ Τζέιμς παραβίασε τους κανονισμούς του FFP που εφαρμόζεται στο πρωτάθλημα.

Η ανανέωση της παραμονής του Μάικ Τζέιμς έφερε τιμωρία στη Μονακό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BeBasket.fr! Το αυστηρό οικονομικό πλαίσιο που έχει εφαρμοστεί από την περσινή σεζόν στη Γαλλία και εμπόδισε τη γαλλική ομάδα να δηλώσει στο πρωτάθλημα τον Κέμπα Γουόκερ, επέφερε διπλή τιμωρία, αλλά σε καμία περίπτωση δυσβάσταχτη.

Η αδυναμία της Μονακό να δηλώσει στη λίγκα μία πληρωμή για τα πνευματικά δικαιώματα του Τζέιμς στην FedCom Media (ιδιοκτησίας της Μονακό) προκάλεσε την παραβίαση δύο κανονισμών.

Διπλή τιμωρία για τη Μονακό

Και η Μονακό πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη σεζόν με πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ η πρώτη νίκη που θα πετύχει η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς δεν θα μετρήσει στο βαθμολογικό πίνακα!

Μία ανάλογη τιμωρία είχε δεχτεί τον Μάρτιο του 2023 (100.000 ευρώ πρόστιμο και μείον δύο νίκες) για τις αμοιβές που έλαβαν οι Ζοφρί Λοβέρν και Νάντο Ντε Κολό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα BeBasket.fr, η Μονακό αναμένεται να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.