Μπεϊζίνγκ Ντακς - Μπαρτσελόνα 57-99: Σαρωτικοί οι «μπλαουγκράνα» στο πρώτο φιλικό!

Μπεϊζίνγκ Ντακς - Μπαρτσελόνα 57-99: Σαρωτικοί οι «μπλαουγκράνα» στο πρώτο φιλικό!

Γιώργος Κούβαρης
Γιουσουφά
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να έδωσε το πρώτο της φιλικό χωρίς τους Βέσελι, Σατοράνσκι ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να... διαλύσει τους Μπεϊζίνγκ Ντακς με 99-57 στην πόλη Χανγκζού της Κίνας.

Αν και ο αντίπαλος δεν προσφερόταν για ιδιαίτερα συμπεράσματα, ειδικά από τη στιγμή που ήταν το πρώτο φιλικό, η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης στην Κίνα κόντρα στους Ντακς.

Άλλωστε οι αντίπαλοι των «μπλαουγκράνα» έπαιζαν χωρίς Αμερικανούς παίκτες και εκ των πραγμάτων υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Ο Ζοάν Πενιαρόγια δεν υπολόγισε στους Βέσελι και Σατοράνσκι οι οποίοι έμειναν εκτός ωστόσο μπόρεσε να δει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας.

Οι Τζάστιν Άντερσον και Γιουσουφά Φαλ ήταν εκείνοι που έκλεψαν περισσότερο την παράσταση όσον αφορά την παρουσία τους στο παρκέ, με τον Κέβιν Πάντερ να χρησιμοποιείται και στη θέση του point guard. Από τους νεοφερμένους -και σύμφωνα με αυτά που ανέφεραν τα ισπανικά ρεπορτάζ- μόνο ο Τσιμέζι Μέτου έδειξε να βρίσκεται πίσω και να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Στα χαμηλά κινήθηκε και ο Χουάν Νούνιεθ ο οποίος ξεκίνησε στη βασική πεντάδα της Μπαρτσελόνα.

Καλύτερος για την Μπαρτσελόνα σε αυτό το ματς ήταν ο Άλεξ Αμπρίνες (14π., 3/4τρ.), ο οποίος με συνεχόμενα τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο έστειλε τον δείκτη του σκορ στις παρυφές των 20 πόντων ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ (13π, 5/8δίπ., 3/5β.). Οι «μπλαουγκράνα» αντιμετωπίζουν την Δευτέρα (2/9, 14:00) την Τζιρόνα.

Μπαρτσελόνα: Πάντερ 10 (1), Άντερσον 12 (1), Σαρ 8 (2), Μπριθουέλα 6, Μέτου 5, Ερνανγκόμεθ 13 (5ριμπ.), Νούνιεθ 6 (6ασ., 4ριμπ.), Φαλ 9 (9ριμπ.), Λαπροβίτολα 7 (1/4τρ., 8ασ., 4ριμπ.), Αμπρίνες 14 (3), Πάρκερ 6 (1), Πάρα 6.

Τα δεκάλεπτα: 19-28, 34-51, 48-73, 57-99

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.