Ολυμπιακός: Η άφιξη του Φουρνιέ στέλνει τον Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα

Ολυμπιακός: Η άφιξη του Φουρνιέ στέλνει τον Πετρούσεφ στον Ερυθρό Αστέρα

.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta ο Φίλιπ Πετρούσεφ μετά και τις τελευταίες μεταγραφικές εξελίξεις, αναμένεται να παραχωρηθεί με μορφή δανεισμού στους «ερυθρολεύκους» του Βελιγραδίου.

Το θέμα του Εβάν Φουρνιέ, όπως είναι λογικό, φέρνει ξανά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό το θέμα του rotation. Οι «ερυθρόλευκοι», που όπως διαβάσατε στο Gazzetta βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Φουρνιέ, κάτι που φέρνει ντόμινο εξελίξεων, το οποίο αφορά και τον Φίλιπ Πετρούσεφ.

Αν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ο Φουρνιέ γίνει επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού από την προσεχή σεζόν, τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αποφασίσει ότι ο Πετρούσεφ θα παραχωρηθεί ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι άλλωστε κυνήγησαν όλο το καλοκαίρι την απόκτηση του συμπατριώτη τους, με τους Πειραιώτες να μην μπαίνουν καν στη συζήτηση. Ωστόσο τα δεδομένα αλλάζουν με την πιθανή, πλέον, υπογραφή του Φουρνιέ.

Ο Γάλλος αναμένεται να μοιραστεί τη θέση «3» με τον Παπανικολάου και ο Άλεκ Πίτερς να μείνει στο «4», όπως όλα τα χρόνια. Κάτι που δε δίνει τον απαραίτητο χρόνο στον Πετρούσεφ, τον οποίο στον Ολυμπιακό πιστεύουν αρκετά και τον θεωρούν πρόσπεκτ για το μέλλον. Για αυτόν τον λόγο θα τον παραχωρήσουν δανεικό, με τον Ερυθρό Αστέρα, μάλιστα, να καλύπτει όλο το ποσό του συμβολαίου του, το οποίο φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν αποκλείεται και δεύτερη αποχώρηση στον Ολυμπιακό

Από εκεί και πέρα, το ντόμινο που φέρνει η ενδεχόμενη έλευση του Φουρνιέ στο λιμάνι, δεν αφορά μόνο τον Πετρούσεφ. Δεν αποκλείεται και η δεύτερη αποχώρηση από το υπάρχον ρόστερ, μιας και ο χρόνος δεν περισσεύει για όλους και το rotation είναι ασφυκτικά γεμάτο. Πιθανότερο σενάριο για αυτήν τη δεύτερη αποχώρηση, αποτελεί ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός έχει υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια τον Ολυμπιακό, με τον Μπαρτζώκα να τον στηρίζει από την πρώτη στιγμή. Όμως ο ρόλος του αναμένεται να μικρύνει αρκετά πλέον και κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην αποχώρησή του.

Η Μονακό, άλλωστε, από την αρχή του καλοκαιριού τον είχε βάλει στη... διόπτρα της και αποτελεί έναν από τους πιθανούς προορισμούς, με τον ΜακΚίσικ να έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο στον Ολυμπιακό και οι απολαβές του να αγγίζουν τα 700 χιλ. δολάρια.

Το Depth Chart του Ολυμπιακού

  • PG: Γουόκαπ, Γουίλιαμς Γκος, Έβανς (επιστρέφει στα μέσα της σεζόν), Ναζ Μήτρου-Λονγκ
  • SG: Ντόρσεϊ, Βιλντόζα, Λαρεντζάκης
  • SF: Παπανικολάου, Φουρνιέ (;), ΜακΚίσικ
  • PF: Βεζένκοβ, Πίτερς, Πετρούσεφ
  • C: Φαλ, Μιλουτίνοφ, Ράιτ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.