Χάινς: Έβαλε τέλος στη μυθική καριέρα του ο Αμερικανός

Δημήτρης Οικονόμου
Χάινς: Έβαλε τέλος στη μυθική καριέρα του ο Αμερικανός
Ένας εκ των σπουδαιότερων Αμερικανών που πάτησαν τα ευρωπαϊκά παρκέ, ο Κάιλ Χάινς έβαλε την τελεία στη σπουδαία καριέρα του!

«Σήμερα είναι η μέρα που ανακοινώνω επίσημα την απόσυρσή μου από το μπάσκετ». Με αυτήν την ανάρτηση, ένας από τους αγαπημένους των φίλων στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Κάιλ Χάινς ενημέρωσε πως δε θα ξαναπατήσει παρκέ ως παίκτης. Μάλιστα έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι φήμες πως σκέφτεται να μετακομίσει στην πατρίδα του, προκειμένου να ασχοληθεί με την προπονητική.

Σε ηλικία 38 ετών, ο γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1986, Χάινς έγραψε τη δική του ιστορία στη EuroLeague. Ο Ολυμπιακός τον πήρε από την Μπάμπεργκ το καλοκαίρι του 2011 και με τους «ερυθρολεύκους» κατέκτησε δύο συνεχόμενους τίτλους, όντας βασικός πυλώνας και φυσικά λατρεύτηκε παρότι έπαιξε στον Πειραιά μόνο για δύο έτη. Πέραν των δύο ευρωπαϊκών τίτλων με τον Ολυμπιακό, κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα το 2012.

Η συνέχεια τον βρήκε στην ΤΣΣΚΑ μέχρι το 2020, όπου και κατέκτησε ακόμα δύο φορές τον τίτλο της EuroLeague, μέχρι να μετακομίσει στην Αρμάνι και να κλείσει εκεί την καριέρα του.

Πέραν των τεσσάρων ευρωπαϊκών τροπαίων, ο Χάινς έχει να επιδείξει και πολλές ατομικές διακρίσεις, αφού αναδείχθηκε τρεις φορές ο καλύτερος αμυντικός στη EuroLeague (2016, 2018, 2022), ενώ αποτελεί και τον ρέκορντμαν σε συμμετοχές στη διοργάνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.