Κάνααν: «Οι φιλοδοξίες του Σφαιρόπουλου ταίριαξαν με τους στόχους μου, μισούσα να μαρκάρω τον Τεόντοσιτς»

Κάνααν: «Οι φιλοδοξίες του Σφαιρόπουλου ταίριαξαν με τους στόχους μου, μισούσα να μαρκάρω τον Τεόντοσιτς»

Newsroom
Κάνααν
Ο Αϊζάια Κάνααν μίλησε για την μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα ο Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός θα παίζει στην ομάδα του Βελιγραδίου και μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του, τις συζητήσεις του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά και το πόσο δύσκολο ήταν να μαρκάρει τον Τεόντοσιτς.

«Ο κόουτς μου μίλησε πολύ. Μού εξήγησε πώς θέλει να χτίσει την ομάδα και τις φιλοδοξίες του, που ταίριαξαν με τους δικούς μου στόχους. Θέλω να κερδίζω. Με έπεισε για τα πράγματα που θέλει να πετύχει και μου άρεσαν. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο χτίσιμο της ομάδας και στη χημεία μεταξύ των παικτών.

Είμαι εδώ μόνο για μιάμιση εβδομάδα, αλλά είναι όλα πολύ καλά. Νιώθω καλύτερα με τα παιδιά, με τον προπονητή και προσαρμόζομαι. Οι φίλαθλοι οδηγούν αυτό το ....λεωφορείο που λέγεται Ερυθρός Αστέρας, τα πάντα βασίζονται στην υποστήριξη και στην ενέργειά τους. Είμαι ευγνώμων για το καλωσόρισμα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε.

Θέλω να κερδίζουμε, να πηγαίνουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι και να νικάμε κάθε αντίπαλο. Για αυτό ήρθα εδώ. Αυτό θέλει από εμένα ο κόουτς. Φρόντισε να ενώσει συγκεκριμένα κομμάτια για να το κάνει πιθανό να συμβεί», είπε αρχικά.

Για τον Τεόντοσιτς τόνισε: «Πραγματικά μισούσα να μαρκάρω τον Τεόντοσιτς. Ποτέ δεν με άφησε να τον αποσυντονίσω, ό,τι και αν προσπαθούσα να κάνω για να το καταφέρω. Η ποιότητά του είναι δεδομένη. Μπορεί πάντα να βρει εκείνη την πάσα και ως σουτέρ είμαι ευγνώμων. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα να παίζω μαζί με κάποιον που μπορεί να βρει τον συμπαίκτη του με μια ματιά. Είναι σπουδαίος σε αυτό, ίσως ο καλύτερος".

Από την πλευρά του ο Σφαιρόπουλος είπε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Ερυθρός Αστέρας, που αγαπώ πάρα πολύ, δεν είναι η πρώτη επιλογή για έναν παίκτη του κορυφαίου επιπέδου.

Τερματίσαμε τρίτοι από το τέλος στη τελευταία σεζόν. Δεν είναι εύκολο να φέρεις έναν παίκτη που έπαιξε στο Final Four. Μίλησα με όλους τους παίκτες και είπαμε ότι η ομάδα έχει γίνει καλύτερη και ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Euroleague. Πιστεύω ότι το περιβάλλον και οτιδήποτε γύρω από αυτό έχει βελτιωθεί. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου, γιατί οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.