Σπανούλης: «Όπου με έβλεπε ο Πρίντεζης ήθελε να με αποφύγει γιατί θα του μιλούσα για μπάσκετ»

Σπανούλης: «Όπου με έβλεπε ο Πρίντεζης ήθελε να με αποφύγει γιατί θα του μιλούσα για μπάσκετ»

Newsroom
Σπανούλης
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον Γιώργο Πρίντεζη και προέβλεψε ότι θα... λυγίσει και ότι θα κλάψει το βράδυ της Παρασκευής (6/9).

Πέρασαν πολλά μαζί. Και μοιράστηκαν περισσότερα. Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης έφαγαν ψωμί και αλάτι στο παρκέ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και αν μη τι άλλο έχουν περάσει ώρες ατελείωτες μαζί. Σε αγώνες και προπονήσεις. Σε ταξίδια και αποστολές.

Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στο «Gala» για το τιμώμενο πρόσωπο των ημερών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάντα ήμασταν παρέα με τον Γιώργο. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον και τα όσα κατάφερε. Του αξίζει κάθε τιμή που του γίνεται. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό αλλά και στους προέδρους γι' αυτήν την τεράστια τιμή να του αποσύρουν τη φανέλα. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει και είμαστε εδώ για να τιμήσουμε πρώτα απ' όλα τον φίλο και στη συνέχεια τον συμπαίκτη».

Και συνέχισε: «Ήταν εύκολο να παίζεις για τον Γιώργο. Εκπληκτικός σκόρερ, όποτε του έδινες τη μπάλα μπορούσε να τελειώσει τη φάση. Όμως πρώτα απ' όλα ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας μέσα στα αποδυτήρια. Ένα παιδί που χαιρόσουν να ήσουν μαζί του. Με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, πάρα πολλές πλάκες αλλά μέσα στο γήπεδο ήταν ένας μεγάλος νικητής και με τον δικό του τρόπο μπορούσε να ηγηθεί της ομάδας για να φτάσει στους τίτλους.»

«Κατά 99.9% θα κλάψει ο Γιώργος»

Τι ήταν αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει; «Ο Γιώργος ήταν ένα δουλευταράς. Ένα παιδί που δούλεψε πάρα πολύ, δεν του χαρίστηκε τίποτα, δεν του ήρθε τίποτε εύκολο στη ζωή. Παρόλο που πέρασε δύσκολα βρήκε το σθένος και τη δύναμη να δουλέψει πάρα πολύ χωρίς να βρει δικαιολογίες. Και να δείξει σε όλους τι μπορεί να κάνει. Και πέτυχε αυτό που είχε όνειρο από μικρό παιδάκι. Να μεγαλουργήσει με τον Ολυμπιακό. Και τώρα για όλες τις θυσίες που έκανε, ανταμείβεται.»

Όσο για μια ιστορία που θα ήθελε να μοιραστεί; «Είναι τόσες πολλές οι καλές και οι άσχημες . Όπου με έβλεπε ο Γιώργος ήθελε να με αποφύγει γιατί θα του μιλούσα για μπάσκετ. Προσπαθούσε να με αποφύγει αλλά εγώ τον κυνηγούσα για να μιλήσουμε για μπάσκετ. Ταιριάξαμε πάρα πολύ με τον Γιώργο. Μέσα από το μπάσκετ χτίσαμε μια σχέση ζωής που θα έχουμε για πάντα. Ήταν ο ιδανικός συμπαίκτης και το ιδανικό ταίρι μέσα στο γήπεδο.»

Και κλείνοντας έκανε την... πρόβλεψή του: «Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες με τον Γιώργο. Του δίνω 99.9% να κλάψει.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.