Μπαρτζώκας: «Μη αναμενόμενη η εξέλιξη του Πρίντεζη, έβαλε τόνους δουλειάς»

Μπαρτζώκας: «Μη αναμενόμενη η εξέλιξη του Πρίντεζη, έβαλε τόνους δουλειάς»

Newsroom
Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη εξηγώντας ότι η καθημερινή δουλειά ήταν και εκείνη που τον έκανε να ξεχωρίσει.

Στο περιθώριο του «Gala» προς τιμήν του Γιώργου Πρίντεζη, ο προπονητής του Ολυμπιακού θυμήθηκε τις μέρες που τον κοουτσάρισε εξηγώντας ότι το πρόσωπο και το image που βγάζει προς τα έξω δεν είναι και αυτό που τον αντιπροσωπεύει εξηγώντας ότι πρόκειται για έναν πολύ ντροπαλό άνθρωπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

Για το ότι είχε παίκτες τους Σπανούλη και Πριντέζη: «Είχα την τιμή να βρεθώ χρονικά όταν έγραφαν χρυσές σελίδες. Είμαι πολύ τυχερός που βρεθήκαμε στο ίδιο διάστημα».

Για το πεταχτάρι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ: «Ημουν φίλαθλος της ομάδας τότε. Σαν φίλαθλος είδα το παιχνίδι, είναι από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της ομάδας μας».

Τι έκανε τον Πρίντεζη να ξεχωρίσει: «Δεν έχει καμία σχέση με τεχνικές δεξιότητες και με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά με τον χαρακτήρα του. Είναι πολύ σεμνός παρότι δεν το δείχνει η εικόνα του. Είναι ντροπαλό παιδι και πιστεύω σήμερα δεν θα αισθάνεται καλά, θα ντρέπεται. Πιστεύω θα ήπιε ένα-δύο ποτά για να χαλαρώσει. Αυτό που τον ξεχώριζε πάντα είναι η ταπεινότητά του και ο τρόπος που δούλευε. Γιατί τον γνώρισα 18-19 χρονών στην Ολίμπια, βγήκε καλύτερος νέος παίκτης και η εξέλιξή του ήταν μη αναμενόμενη από τον οποιονδήποτε και είχε σχέση, εκτός από την αθλητικότητά του και με τον τόνο δουλειάς που έβαλε στο γήπεδο».

«Αποθεώθηκε από 13.000 φιλάθλους ενώ παίζαμε στον μικρό τελικό»

Για τη στιγμή που θυμάται από τον Πρίντεζη: «Υπάρχουν πολλές στιγμές, κατακτήσαμε πρωταθλήματα, πήραμε στο Λονδίνο την Ευρωλίγκα μαζί. Θα έλεγα όμως η κατάληξη του μικρού τελικού, που ήταν το τελευταίο ευρωπαϊκό του παιχνίδι, που ήταν 12.000-13.000 οπαδοί και τον αποθέωναν, ενώ η ομάδα μας δεν είχε πάει στον τελικό. Είναι μία αναγνώριση που θα την ευχόμουν σε κάθε αθλητή. Είναι σπάνιο για κάποιον να γράψει ιστορία σχεδόν σε όλη την καριέρα του στην ίδια ομάδα».

Για την ΚΑΕ και την κίνηση να αποσύρει τις φανέλες των Σπανούλη και Πριντέζη:«Εγώ είμαι περήφανος για την ομάδα μας, είναι ό,τι ακριβώς πρέπει να πρεσβεύει ο αθλητισμός. Ταυτόχρονα είναι τα 100 χρόνια του συλλόγου μας, να ζούμε λοιπόν τέτοιες στιγμές».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.