A Moment to Remember: Η σπουδαία βραδιά του Πρίντεζη

A Moment to Remember: Η σπουδαία βραδιά του Πρίντεζη

Νίκος Καρφής
A Moment to Remember: Η σπουδαία βραδιά του Πρίντεζη
Μεγάλη βραδιά η αποψινή για τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Ολυμπιακό, αφού ο σπουδαίος Πριντ θα δει τη φανέλα του να αποσύρεται στον ουρανό του ΣΕΦ.

Έφτασε η μεγάλη στιγμή για έναν εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της Euroleague και του ελληνικού μπάσκετ. Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Πρίντεζη. Οι Πειραιώτες θα τιμήσουν τον άλλοτε αρχηγό τους, αφού θα αποσύρουν τη φανέλα με το Νο.15. Από το αποψινό βράδυ και μετά η φανέλα του Πριντ θα βρίσκεται στην οροφή του ΣΕΦ.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 21:15 (Novasports Start), με την βραδιά πάντως να έχει μόνο έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο πάλαι ποτέ αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και στο «Gala» που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (5/9), ήτοι ένα 24ωρο πριν από το «A Moment to Remember» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Όταν πρωτοξεκίνησα σίγουρα δεν το περίμενα. Το μόνο που ένιωθα ήταν χαρά και τιμή που έκανα προπόνηση με την ομάδα που αγαπούσα από παιδί. Όσο πέρναγαν τα χρόνια, όσο μεγαλώνεις και γαλουχείσαι μέσα σ' έναν σύλλογο υπάρχει στην άκρη του μυαλού σου όμως είναι σαν μακρινό όνειρο...» ανέφερε αρχικά ο Πρίντεζης και συνέχισε:

«Αγωνιστικά το τελευταίο ματς ήταν και το τέλος. Μια χρονιά και ένας κύκλος που έκλεισε όμορφα. Ασχέτως το πώς θα τελείωνε. Αύριο είναι μια πάρα πολύ όμορφη κίνηση που κάνει η ομάδα και οι πρόεδροι τους οποίους και ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Όσο για το τι περιμένει το βράδυ της Παρασκευής (6/9) στο ΣΕΦ; «Είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Όχι στο συγκινησιακό φορτίο μόνο. Ο κόσμος το βλέπει και λέει το πόσο τυχερός είσαι και πράγματι νιοώθω πολύ τυχερός όμως επειδή είμαι παραπάνω συναισθηματικός θα είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Όμως αύριο-μεθαύριο που θα βλέπω κάποια βίντεο θα με κάνουν ακόμα πιο χαρούμενο και θα νιώθω πιο άνετα γιατί αύριο δεν ξέρω αν θα καταφέρω πραγματικά να το χαρώ.»

Επίσης είπε ότι «τα πρόσωπα είναι αυτά που κάνουν τις καταστάσεις . Η καθημερινότητα, η καθημερινή τριβή, οι όμορφες επιτυχίες, οι όμορφες στιγμές αλλά και οι άσχημες. Όλα αυτά συνθέτουν το πόσο μπορούν να φτιάξουν ένα όμορφο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό και αυτό είναι που κρατάω. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μετράνε. Όσους βλέπω και με όσους έχω συνεργαστεί, κάθε φορά που βρισκόμαστε είναι σαν να πηγαίνουν όλα στον αυτόματο. Και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μένουν.

Όσο για το αν του λείπει κάτι από τότε που αποσύρθηκε; «Θα σας φανεί περίεργο αλλά δεν μου λείπει κάτι. Τελείωσε ένας κύκλος όμορφα μετά παό πολλά χρόνια. Πολλές μέρες δύσκολες, επίπονες, με νίκες, με ήττες, οπότε έφυγα γεμάτος. Και από την αγάπη του κόσμου αλλά από πλευράς αποτελεσμάτων και χρόνου. Ελπίζω να μην κούρασα ούτε τους συμπαίκτες μου, ούτε τους προπονητές μου ούτε κανέναν.»

Για τα συναισθήματά του για τον Ολυμπιακό: «Δεν προσπάθησα ποτέ να οπαδοποιηθώ και ούτε να δείξω περισσότερα συναισθήματα από αυτά που νιώθω. Ίσως αυτά που νιώθω να είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έδειχνα.»

Για τον Σπανούλη: «Έχουμε περασει παρα πολλά με τον Μπίλι. Αν προσπαθεις να απομονώσεις μια στιγμή είναι σαν να αδικείς χιλιάδες άλλες που έχεις ζήσει. Είναι μια πραγματικότητα αυτή. Πόσα βράδια σε ξενοδοχεία, σε αποδυτήρια, σε νικες, ηττες, σε μεγαλες επιτυχίες που δεν περιμέναμε. Είναι τόσα τα συναισθήματα που σου προσφέρει ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός που πολλές φορές δεν μπορούν να μεταφραστούν με λόγια. Ο Μπίλι είναι ο μπασκετικός μου αδερφός»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.