Ολυμπιακός, Πρίντεζης: Η νύχτα που το «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» πέρασε στην αιωνιότητα

Ολυμπιακός, Πρίντεζης: Η νύχτα που το «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» πέρασε στην αιωνιότητα

Δημήτρης Οικονόμου
Γιώργος Πρίντεζης
Ο Γιώργος Πρίντεζης ανάγκασε όλο το ΣΕΦ να δακρύσει από τη συγκίνηση, τη νύχτα που ο αριθμός «15» αποσύρθηκε στην οροφή του ΣΕΦ και το «Γιώργο, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» πέρασε στην αιωνιότητα.

«A moment to remember». Όπως το σουτ στην Κωνσταντινούπολη, που σφράγισε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού. Έτσι και η βραδιά της 6ης Σεπτεμβρίου, θα μείνει αξέχαστη στον Γιώργο Πρίντεζη και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.

Η φανέλα με το Νο15 πήρε θέση στον ουρανό του γηπέδου, δίπλα σε αυτήν με το Νο7 του Βασίλη Σπανούλη. Ένας εκ των θρυλικότερων αρχηγών του Ολυμπιακού για πάντα στο ΣΕΦ.

Οι Πρόεδροι του Ολυμπιακού, κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Μίλαν Τόμιτς μοιράστηκαν τις ιστορίες τους. Συγκινήθηκαν μαζί του.

Το «"Γιώργο, Ψυχάρα, Ολυμπιακάρα" είναι γραμμένο για αυτόν τον άνθρωπο» είπε ο κόουτς του Ολυμπιακού. Και... δόνησε το ΣΕΦ, με ξεχωριστό τρόπο αυτήν τη φορά. Από οπαδός, παίκτης, αρχηγός και πλέον στην αιωνιότητα του συλλόγου. «Νιώθω πάρα πολύ τυχερός, νιώθω πως είναι σαν να παρακολουθώ τον επικήδειό μου. Αν μπορούμε να το σπάσουμε λιγάκι. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πάτησα το παρκέ, 3/8/2000. Στην πρώτη μου προετοιμασία με τον Ρίβερς, με τον Ράτζα, με τον Τόμιτς. Καθόμουν σε μία γωνία και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι. Ο κόσμος βλέπει ένα δίωρο.

Έχω νιώσει πάρα πολύ έντονα συναισθήματα με όλους αυτούς τους ανθρώπους. Μου μένουν μαζί με την αγάπη περισσότερο από τους τίτλους. Για εμένα οι ανθρώπινες σχέσεις μετρούν περισσότερο απ' όλα. Δεν περίμενα αυτή τη στιγμή, όχι. Πήγαινα στο σχολείο και πανηγύριζα επειδή φορούσα την φανέλα του Ολυμπιακού» ανέφερε σχεδόν δακρυσμένος ο «Πρι».

Βλέποντας μαζί με την οικογένειά του τη φανέλα του να αποσύρεται. Και τον κόσμο στο πόδι να τον αποθεώνει. Με τη φανέλα του να στέκεται, πλέον, δίπλα σε αυτήν του Βασίλη Σπανούλη. Με εκείνον δακρυσμένο, να βλέπει μία ολόκληρη ζωή να περνάει από μπροστά του. Οι σημαίες του Ολυμπιακού, στον ιστό τους. Και ο Γιώργος, η ψυχάρα θα είναι για πάντα εκεί!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.