Αλιμπίγιεβιτς για Λεσόρ: «Χαίρομαι για την πορεία της καριέρας του»

Αλιμπίγιεβιτς για Λεσόρ: «Χαίρομαι για την πορεία της καριέρας του»

Ο Ματίας Λεσόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο προπονητής της Μπεσίκτας, Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην εξέλιξη του Ματίας Λεσόρ, ο οποίος τελούσε υπό της οδηγίες του Σέρβου τεχνικού το 2018 στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ματίας Λεσόρ πραγματοποίησε μια «ονειρική» χρονιά με τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, αναγκάζοντας άπαντες να αναγνωρίσουν την συνεισφορά του Γάλλου σέντερ. Μεταξύ αυτών και ο πρώην προπονητής του στον Ερυθρό Αστέρα τη σεζόν 2017-2018, Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς.

Υπό τις οδηγίες του Αλιμπίγιεβιτς, ο Ματίας Λεσόρ, σε ηλικία 22 χρονών, είχε κατά μέσο όρο στην Euroleague 8,5 πόντους, 5,7 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ και 0,7 κοψίματα. Μετά το πέρασμα του από τον Ερυθρό ακολούθησαν οι Μονακό, Παρτίζαν και Μακάμπι, μέχρι να έρθει τελικά το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Μπεσίκτας:

«Είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι ο Λεσόρ βρήκε τον δρόμο του, παρόλο που το πέρασμα του από τον Ερυθρό είχε μικρή επιρροή στη καριέρα του. Προφανώς, συγκριτικά με την παραμονή του στη Σερβία, η εμπειρία του στη Μονακό, τη Παρτίζαν και τον Παναθηναϊκό είχαν σαφώς περισσότερη επιρροή».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.