Ρεάλ - Μονακό 77-75: Με buzzer beater του Ντεκ (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Γκάμπριελ Ντεκ της Ρεάλ Μαδρίτης
Πρόβα... Euroleague έκαναν Ρεάλ και Μονακό σε φιλικό ματς που διεξήχθη στην Ποντεβρέδα, με τους Μαδριλένους να παίρνουν τη νίκη (77-75) χάρη σε buzzer beater του Γκάμπριελ Ντεκ. Αποβλήθηκε ο Χεζόνια.

Άραγε να είναι σκηνές από τα... προσεχώς; Το σίγουρο είναι ότι το «ορεκτικό» που σέρβιραν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μονακό στο «Torneo EncestaRías» ήταν άκρως... απολαυστικό.

Και σίγουρα άνοιξε για τα καλά την όρεξη αναφορικά με την έναρξη των επίσημων αγώνων στη Euroleague. Στο φιλικό ματς που διεξήχθη στο «Pabellón Municipal de Deportes» της Ποντεβρέδα, οι Μαδριλένοι κατάφεραν να πάρουν στο «μηδέν» τη νίκη ύστερα από buzzer beater τζαμπ σουτ του Γκάμπριελ Ντεκ και παρά την ασφυκτική πίεση του Μαμ Ζαϊτέ.

Βέβαια σε αυτό το ματς αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Μάριο Χεζόνια ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για φάουλ ενώ στη συνέχεια κινήθηκε εναντίον του ενός διαιτητή της αναμέτρησης. Όμως οι συμπαίκτες του μπήκαν... άμεσα στη μέση και προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον Κροάτη ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια πέντε λεπτά πριν από το τέλος και με το σκορ στο 65-61 υπέρ της Ρεάλ.

Η αποβολή του Χεζόνια

Το buzzer beater του Ντεκ

O Αργεντινός φόργουορντ ο οποίος στάθηκε άτυχος τη προηγούμενη σεζόν με τον τραυματισμό του, πέτυχε 14 πόντους και ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα. Ο Ντζάναν Μούσα ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, ενώ ακολούθησαν για τη Ρεάλ οι Καμπάτσο (8π.), Ιμπάκα (8π.), Φελίζ (5π.), Χεζόνια (5π.), Ρατάν-Μέις (2π.), Ταβάρες (2π.) και Γκονζάλεθ (3π.)

Στον αντίποδα και όσον αφορά τους Έλληνες διεθνείς, ο Νικ Καλάθης είχε 7 πόντους, ενώ άλλους 4 πόντους πρόσθεσε ο Γιώργος Παπαγιάννης. Για τους Μονεγάσκους σκόραραν επίσης οι Κορκμάζ (9π.), Μπλόσομγκεϊμ (4π.), Μπράουν (7π.), Μοτιεγιούνας (13π.), Οκόμπο (19π.), Ντιαλό (10π.) και Κορνελί (2π.)

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 35-30, 60-55, 77-75.

Φάσεις με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Παπαγιάννη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.