Κάτας: «Ο πόλεμος στάθηκε μεγάλο εμπόδιο στο χτίσιμο του ρόστερ»

Κάτας: «Ο πόλεμος στάθηκε μεγάλο εμπόδιο στο χτίσιμο του ρόστερ»

Newsroom
Κάτας
Ο Οντέντ Κάτας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, λέγοντας πως δυσκόλεψε σημαντικά στο χτίσιμο του ρόστερ ενώ πρόσθεσε πως η Μακάμπι θα παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη γίνεται στην φετινή EuroLeague.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην χώρα. Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ υποστηρίζοντας πως όλη αυτή η κατάσταση δυσκολεύει την δημιουργία του ρόστερ καθώς πολλοί παίκτες φοβούνται να έρθουν στο Ισραήλ λόγω πολέμου.

Παράλληλα δήλωσε πως για αυτό το λόγο προσπάθησαν να φέρουν παίκτες που γνωρίζουν το Ισραήλ και έχουν παίξει στο εγχώριο πρωτάθλημα ενώ ενόψει της επικείμενης σεζόν στην EuroLeague υποστήριξε πως γνωρίζει ότι η ομάδα του δεν είναι στα φαβορί για να βρεθεί στο Final Four, παρ'όλα αυτά θα προσπαθήσει να φανεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική γίνεται.

Υπενθυμίζουμε πως η «ομάδα του λαού» θα χρησιμοποιήσει ως έδρά για την διοργάνωση της EuroLeague το «Aleksandar Nikolic Hall» το οποίο βρίσκεται στο Βελιγράδι.

«Ο πόλεμος είναι κάτι που υπάρχει πάνω από το μπάσκετ στο Ισραήλ. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθήσαμε να φέρουμε παίκτες που ξέρουν το Ισραήλ και την κατάσταση που βρίσκεται. Ήταν μεγάλο εμπόδιο».

«Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, οι απαχθέντες θα επιστρέψουν και ο πόλεμος θα σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά όλο αυτό πάντα βρίσκεται πάνω από το Ισραήλ και τις ομάδες του».

«Στα χαρτιά, προφανώς και δεν είμαστε μία από τις ομάδες που κάποιος θα πόνταρε πως θα πάει στο Final Four, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.