MARCA για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Σάρωσαν την αγορά της Euroleague και προκαλούν τρόμο»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Ο Μπαρτζώκας με τον Αταμάν
Η μεγάλη ισπανική εφημερίδα «MARCA» έβγαλε... το καπέλο στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τις μεταγραφικές κινήσεις τους μέσα στο καλοκαίρι ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός μπορεί και πέρυσι να έφτασαν μέχρι το Final Four της Euroleague, με το «τριφύλλι» μάλιστα να το κατακτά, ωστόσο είναι εμφανές ότι μέσα από τις μεταγραφικές κινήσεις τους θέλουν να ανεβάσουν το επίπεδό τους ακόμη παραπάνω.

Ενδεικτικό είναι πως η ισπανική εφημερίδα «MARCA» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «αιώνιους» αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι έχουν πάρει τα σκήπτρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μπαρτσελόνα, σκορπίζοντας τρόμο στις υπόλοιπες ομάδες της διοργάνωσης.

«Ο Εβάν Φουρνιέ αποφάσισε να υπογράφει στον Ολυμπιακό και ο Τσέντι Όσμαν στον Παναθηναϊκό, ενώ και ο Λορέντζο Μπράουν υπέγραψε εκεί. Ο Σάσα Βεζένκοβ επέστρεψε στους “ερυθρόλευκους” έπειτα από έναν χρόνο στο ΝΒΑ και τους Κινγκς. Εάν υπάρχει κάποιος που… διασκέδασε περισσότερο την καλοκαιρινή αγορά στην Euroleague, αυτός ήταν από την Ελλάδα. Οι δύο ομάδες που προέρχονται από τη γη των Θεών και των μύθων, κυριάρχησαν στις κινήσεις τους, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να υπερασπιστεί τον θρόνο του και τον Ολυμπιακό να θέλει να τον πάρει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δύο τους έκλεψαν την παράσταση από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες στην αγορά, ειδικά στις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Η Ελλάδα, ένα μέρος που υπήρχε η άποψη ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τις άλλες ομάδες, έριξε λεφτά στο τραπέζι. Σπάζοντας ρεκόρ, ο Παναθηναϊκός έχει 50 εκατ. ευρώ μπάτζετ, ξεπερνώντας τα 40 εκατομμύρια της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, φτάνοντας σε νούμερα που παλαιότερα έφτανε μόνο η ΤΣΣΚΑ, η οποία για χρόνια θεωρείτο η πλουσιότερη ομάδα εκτός NBA. Ο Παναθηναϊκός - και ο γείτονάς του, Ολυμπιακός - άλλαξαν ταχύτητα και έστειλαν μήνυμα σε όλους. Τα ονόματα προκαλούν τρόμο. Ο Ολυμπιακός έχει Φουρνιέ, Βιλντόσα, Ντόρσεϊ, Έβανς και Βεζένκοβ. Από διευθυντές ορχήστρας μέχρι… δυναμίτες. Ο Παναθηναϊκός έκανε λιγότερες προσθήκες (Γιούρτσεβεν, Όσμαν και Μπράουν), αλλά το ταλέντο είναι αδιαμφισβήτητο».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.